domingo, 28 de agosto de 2011

Podrien suspendre la llicència per construir la mesquita de Torroella

TORROELLA DE MONTGRÍ, NÚRIA ASTORCH, elpuntavui.cat
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està valorant suspendre la llicència per construir una mesquita al polígon industrial del municipi. Les raons que podrien portar l'equip de govern –format per Convergència i Unió i l'EST– a suspendre la llicència d'obres atorgada per l'anterior govern municipal són que, en revisar l'expedient, s'hauria trobat a faltar documentació, com ara un informe de mobilitat i també algun informe urbanístic. Així mateix, l'equip de govern es mostra disconforme amb l'estètica que el col·lectiu musulmà vol donar a la mesquita
La mesquita projectada per aquest col·lectiu és de grans dimensions i té una estètica àrab, amb minaret inclòs. Un edifici que, des del punt de vista del govern municipal, “trenca l'harmonia” de l'entorn urbà, a més que suposa una “descontextualització històrica”.

Irregularitats
D'altra banda, l'equip de govern de Torroella ha denunciat irregularitats en la tramitació de la llicència d'obres per construir la mesquita, de la qual es va encarregar l'anterior Ajuntament. Unes irregularitats que es concreten en el fet que l'autorització d'obres es va lliurar en mà dels interessats el 17 de maig (cinc dies abans de les eleccions municipals) i que el pagament de les taxes es va fer efectiu una setmana després, el dia 24. L'anterior govern municipal també va prendre l'acord que les obres de construcció no s'iniciarien abans del 13 de juny, és a dir, un cop ja estigués constituït el nou consistori. L'equip de govern creu que tot plegat “és molt lleig” i “poc transparent”, entre d'altres raons perquè el tema mai no es va debatre en cap ple municipal.
No obstant les irregularitats amb què es va tramitar i atorgar la llicència, l'equip de govern manté que això no suposa la invalidació de la llicència. La revisió de la llicència comporta, però, la suspensió temporal del projecte.
I ha afegit que la voluntat de l'equip de govern municipal és que, un cop arreglades les mancances detectades en l'expedient i arribat a un acord sobre l'aspecte extern que ha de tenir la mesquita –aspecte que pesa molt a l'hora de revisar la llicència–, es permeti la construcció d'aquest centre de culte en el lloc previst.
LA DATA
17.05.11
es va concedir la llicència d'obres
per construir la mesquita. Cinc dies abans de les municipals.
LA FRASE
L'edifici que apareix en el projecte trenca l'harmonia de l'entorn urbà on ha d'anar ubicat
Jordi Cordón
ALCALDE DE TORROELLA DE MONTGRÍ
Protestes i emplaçaments provisionals

El col·lectiu musulmà de Torroella va protagonitzar temps enrere algunes de les protestes més importants d'aquest col·lectiu a les comarques gironines quan, per intentar aconseguir més espai, van sortir a resar al carrer. Per tal d'intentar resoldre el problema, de forma provisional i en espera que la nova mesquita estigui construïda i en funcionament al polígon industrial, l'Ajuntament va cedir a aquest col·lectiu l'antic convent dels Agustins perquè hi poguessin fer les seves oracions. Amb aquesta mesura, es va intentar que el conflicte no anés a més i evitar problemes de convivència a la població. I és que aquest col·lectiu és molt nombrós i en èpoques com les del Ramadà necessita un espai ampli per dur-hi a terme les seves trobades.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es