martes, 2 de agosto de 2011

Musulmans lloguen el pavelló 3 de la Fira per al mes del Ramadà

segre.com
L'associació Aloumma hi resarà en el mes sant
L'associació musulmana Aloumma, l'única que ha presentat una oferta per aixecar una mesquita al solar del polígon, ha llogat el pavelló número 3 de Fira de Lleida per resar-hi durant el Ramadà, que comença demà. Així ho va confirmar ahir Mohamed Kharbouch, portaveu de l'entitat, que va explicar que els fidels començaran a resar al pavelló dilluns, quatre vegades al dia, i durant tot el mes.
Aloumma s'afegirà així a la comunitat de musulmans del carrer del Nord, que, des de fa un any (des que la Paeria els va tancar la mesquita per excés d'aforament) preguen als Camps Elisis, sota la marquesina del Pavelló Blau, i a pocs metres de pavelló número 3. Kharbouch va descartar continuar resant al pavelló un cop s'hagi acabat el Ramadà, pels certàmens que Fira de Lleida hi té programats (al setembre s'hi organitzen Cervisia, Produqte, Sant Miquel i Eurofruit) i va afegir que el pavelló estarà obert a qualsevol persona, "sense distinció de raça o nacionalitat", en al·lusió als fidels de la comunitat del carrer del Nord o d'altres comunitats.
Aloumma va presentar divendres la documentació que li havia demandat la Paeria per co
mplir els requisits del concurs per construir un temple al polígon. Pel que fa a la futura mesquita, Kharbouch va destacar ahir que l'entitat està actuant "molt seriosament" i que esperava poder començar a construir el temple al més aviat possible, amb l'ajuda d'un empresari de Kuwait. Va afegir que, mentrestant, busquen un altre local per poder-hi pregar.
Aloumma és una associació religiosa de nova creació formada per musulmans de caràcter moderat, que ja formaven part d'altres entitats de la ciutat, però que han decidit crear aquesta per optar al concurs de la mesquita. Kharbouch és un marroquí establert a les Borges Blanques que ha treballat com a mediador cultural per a l'Administració.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es