viernes, 5 de agosto de 2011

La llei òmnibus de l'espai públic regularà el burca i els festejos a Canaletes

04/08/11 02:00 - BARCELONA - ADRIÀ GALA, elpuntavui.cat
El text establirà que no es podrà dur la cara tapada en cas que això dificulti la identificació
També es podria incloure l'arrest preventiu en celebracions.
La llei de drets i deures que està començant a elaborar el Departament d'Interior –tal com ja va avançar dilluns el conseller d'Interior, Felip Puig– restringirà, per primer cop, l'ús d'elements com el burca, el nicab o el vel integral en els espais públics de Catalunya. La norma, encara en un estadi molt inicial, regularà les situacions en les quals es podrà tapar el rostre, i aquells casos en què no estarà permès. Les dificultats que tenen ara mateix els policies per identificar qualsevol persona que vagi amb la cara tapada és un dels problemes que es podrien evitar amb l'entrada en vigor de la nova normativa del govern, que s'anirà completant en els propers mesos, segons confirmen fonts d'Interior.

La nova llei de seguretat i civisme en espais públics –que ha de permetre homogeneïtzar les ordenances municipals catalanes– tindrà un capítol especial dedicat a la prostitució, especialment la que es practica dia a dia a les carreteres i carrers del país. El fet que actualment cada municipi hagi de lluitar contra aquest tipus de pràctiques a través de les seves ordenances provoca un constant efecte trasllat de les prostitutes cap a altres poblacions sense normativa municipal pròpia, una situació de cercle viciós que s'espera eliminar amb la nova norma, que tot indica que s'assemblarà a l'òmnibus per la gran quantitat de temes que tractarà.
En aquest sentit, un altre dels projectes que es podria afegir a la futura llei és la regulació del nivell de seguretat i civisme en els casos de les celebracions esportives multitudinàries, com les del Barça als voltants de Canaletes i la plaça de Catalunya de la capital catalana. Tot i que, de moment, “no hi ha res decidit” –diuen les mateixes fonts d'Interior–, una de les mesures que vol introduir Felip Puig és la possibilitat de posar en pràctica la detenció preventiva. Així, els Mossos –i potser també la Guàrdia Urbana– podrien arrestar els agitadors habituals d'aquest tipus d'esdeveniments abans de les celebracions.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es