domingo, 21 de agosto de 2011

Els musulmans de Badalona no troben lloc per cloure el Ramadà

20/08/11, BADALONA, SARA MUÑOZ, elpuntavui.cat
L'Ajuntament torna a negar l'ús d'un poliesportiu municipal als marroquins que viuen al barri de Llefià.
La comunitat pakistanesa haurà d'improvisar un oratori a la via pública.
La comunitat musulmana de Badalona, immersa en el període del Ramadà, té greus dificultats per
trobar un espai digne on aplegar-se per fer l'oració que clourà la celebració a final de mes. Dos dels col·lectius que tenen presència a la ciutat (els marroquins del barri de Llefià i els pakistanesos d'Artigues) treballen a contrarellotge per trobar una sortida al problema. La comunitat marroquina de Llefià ha demanat per tercera vegada al govern del PP que els llogui el poliesportiu municipal del barri.

Ahir mateix, l'executiu local els va tornar a denegar per escrit l'ús de la instal·lació, al·legant que “durant l'agost està tancada”. En la mateixa missiva, els aconsella que cerquin acords amb operadors privats, una posició que marca un abans i un després en la relació entre l'Ajuntament de Badalona i la comunitat musulmana, que històricament havia tingut accés a aquest poliesportiu. En tot cas, el lloguer d'un espai privat és una via que ja ha estat explorada, sense èxit. Sembla ser que fins i tot van proposar pagar per usar un espai del centre lúdic i comercial Màgic BDN. A deu dies del final del Ramadà, aquest grup no veu la llum al final del túnel. En el dia a dia fan servir un oratori del barri, però és massa petit perquè s'hi aplegui un grup ampli de persones.
No ho té més fàcil la comunitat pakistanesa d'Artigues. Aquests dies es distribueixen entre la mesquita del barri i un local d'un particular. Però cap espai és prou ampli. L'Ajuntament de Badalona ha estudiat cedir-los l'antic institut B-9 (ara ja tancat) però el regidor de Convivència, Miguel Jurado (PP), explica que han topat amb un problema de seguretat: un dels murs de l'edifici, el que dóna al pati on es va preveure fer les oracions, està tort i no presenta garanties. Arreglar-lo, segons Jurado, ascendeix a un mínim de 57.000 euros, segons Jurado. “Ara no ens podem permetre aquesta despesa”, diu l'edil del PP, que avança que, de moment, no impedirà que aquest col·lectiu s'aplegui en una plaça de Sant Roc, com fan tots els divendres.
A Badalona també hi
ha la comunitat marroquina de la Pau, que un any més clourà el Ramadà
en una instal·lació pública (el poliesportiu de Montigalà), que gestiona una
entitat privada.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es