domingo, 5 de junio de 2011

Una nova entitat islàmica opta al solar del polígon per a la mesquita

segre.com
La de la Comunitat Islàmica Aloumma de Lleida és l'única oferta presentada al concurs
La Comunitat Islàmica Aloumma de Lleida és l'única entitat que ha presentat una oferta al concurs convocat per la Paeria per a la venda del solar del polígon per a una mesquita, que va acabar ahir. Segons ha pogut saber aquest diari, es tracta d'una associació religiosa de nova creació formada per musulmans de caràcter moderat, que ja formaven part d'altres entitats de la ciutat, però que han decidit crear aquesta altra per optar al concurs. No en va transcendir la identitat, però no estarien directament vinculats a la federació d'entitats musulmanes que es va constituir recentment.

L'ajuntament haurà d'avaluar ara si l'oferta presentada compleix les bases del concurs, en què s'especificava, per exemple, el pagament d'un cànon de 7.956 euros anuals més IVA. També s'exigeixen garanties tècniques i econòmiques que assegurin la viabilitat del projecte i es preveu la possibilitat de rescindir l'acord si dos anys després de l'adjudicació no s'ha destinat a un centre de culte. Al concurs hi podia optar qualsevol confessió religiosa que volgués promoure un temple, però finalment cap altra ho ha fet.
La Paeria va convocar aquest concurs de cessió del terreny per un període de 25 anys després de rescindir el conveni firmat al desembre del 2007 amb l'associació de la mesquita del carrer del Nord, per l'incompliment reiterat del compromís de construir una mesquita en aquest solar del carrer Josep Baró i Travé. S'ha de recordar que la mesquita del carrer del Nord va ser clausurada definitivament l'estiu passat i que els musulmans que hi anaven resen des de llavors a la intempèrie.
Per la seua part, una associació d'empresaris dels polígons del Segre i Entrevies manté la seua oposició a la instal·lació d'un temple al polígon i ha portat el cas als tribunals.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es