miércoles, 18 de mayo de 2011

Pineda nega que s'hagi concedit llicència per fer una macromesquita a Salt

17/05/11, SALT - JORDI NADAL, avui.cat
L'alcaldessa assegura que el rumor s'ha difós per embrutir la campanya electoral
Els instigadors haurien falsificat una entrevista amb un imam
L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va desmentir ahir categòricament les notícies que apuntaven que l'Ajuntament havia concedit una llicència a la comunitat magribina per a la construcció d'una macromesquita a Salt. Segons aquesta notícia, el govern que encapçala Iolanda Pineda hauria concedit una llicència per a la construcció d'una mesquita de 1.000 metres quadrats i quatre plantes d'alçada al polígon Torremirona de Salt. L'alcaldessa assegura que és un rumor preparat amb premeditació, i ho argumenta dient que es basa en una entrevista “inventada” a un dels imams de Salt, Rachib Menda.
El cas és que fins ahir al matí hi havia en el web d'un mitjà de comunicació digital una presumpta entrevista amb l'imam realitzada pel diari Levante. En realitat l'entrevista a Menda publicada a Levante es va fer el gener de 2009, quan l'imam vivia a Xàtiva. En l'entrevista de Levante en cap moment es cita el municipi de Salt, al contrari que en l'entrevista del mitjà digital, publicada la setmana passada, on les referències al municipi saltenc són contínues, l'entrevista és més llarga i s'han tret alguns paràgrafs. Ahir a la tarda ja no es podia trobar l'entrevista presumptament inventada en el web. Pineda va atribuir aquests rumors a la voluntat d'un partit xenòfob d'embrutir la campanya electoral d'una manera que l'alcaldessa va qualificar de “barroera i perillosa”.
L'alcaldessa va admetre que segons les seves informacions la comunitat magribina va comprar temps enrere un terreny a Torremirona, però desmenteix que hagi arribat a l'ajuntament cap mena de projecte ni que els hagin sol·licitat permís per fer-hi la mesquita.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es