jueves, 19 de mayo de 2011

La Taula de Diàleg de Salt contra la manipulació

SALT | DDG diaridegirona.cat 

La plataforma demana que tot els polítics de Salt condemnin les falsedats sobre una gran mesquita


La Taula de Diàleg Interreligiós de Salt reclama als partits polítics que explicitin el seu rebuig davant les falsedats aparegudes en un bloc on a partir d'una manipulació s'assegurava que Salt acolliria una macromesquita. La Taula demana a «tot l'espectre polític» que condemni «aquest tipus de pràctiques i falsedats», tot recordant que «la manipulació intencionada de la informació és difamació i com a delicte no ha de quedar impune».

La Taula està formada per quinze entitats de diferents creences religioses entre les quals hi ha la catòlica, l'evangèlica, la musulmana i la comunitat sikh. Els integrants, en un comunicat, manifesten «la més enèrgica reprovació», davant de la notícia d'un bloc penjat a Globedia amb un conjunt de falsedats, que «atempten contra persones en particular, contra entitats religioses com a col·lectiu en el seu dret reconegut a la llibertat de culte, i contra la ciutadania en general».
En el comunicat, la Taula lamenta també la «intencionalitat mesquina de perseguir interessos ideològics partidistes -especialment oportunistes en període preelectoral- a qualsevol preu, fent servir la llibertat d'expressió fins a l'extrem de calumniar, i sota l'empara de l'anonimat, per sembrar rumors que no ajuden a la cohesió social i que contradiuen obertament la cultura del diàleg i de la pau».
La manipulació partia d'una entrevista publicada al diari Levante-EMV el gener de l'any 2009 que el bloc va recrear fa només una setmana. En el bloc, s'hi van afegir un seguit de preguntes i respostes fent aparèixer el nom de Salt (que no apareix a l'entrevista real) i adjudicant a un imam saltenc unes paraules que mai havia dit.
Malestar al diari afectat
El director del diari valencià, Ferran Belda, no descarta emprendre mesures legals pels danys ocasionats i ha assegurat que el diari sent «un profund malestar per haver-se vist involucrat en un intent de desprestigiar una part de la comunitat musulmana de Salt». Belda apunta que es va entrevistar l'imam Rashid Menda perquè exposés clarament les seves opinions sobre el salafisme i l'islam i ara han vist amb gran preocupació com l'entrevista manipulada només ha servit per «fomentar el desconeixement mutu entre cultures mitjançant la suplantació del nom del nostre periodista i de la nostra capçalera».

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es