sábado, 28 de mayo de 2011

Els musulmans de Lleida demanen ajuda a Mohammad VI i a Gaddafi per construir la mesquita

EFE, Lleida, elperiodico.cat
L'associació Watani preveu construir un temple desmuntable pressupostat en 973.000 euros.
L'Associació Watani per a la Llibertat i la Justícia, que representa bona part de la colònia musulmana de Lleida, ha demanat al rei Mohammad VI del Marroc i a altres líders àrabs, com el libi Muammar al-Gaddafi, que els facilitin fons econòmics per poder construir una mesquita en aquesta ciutat.
Aquest col·lectiu marroquí ha entregat una carta a les ambaixades del Marroc, Algèria, l'Aràbia Saudita, Qatar i Bahrain dirigides als seus caps d'Estat per sol·licitar aquesta ajuda.
El president de la plataforma, Mourad El Boudohui, ha informat que cursarà aquesta mateixa petició demà a les oficines diplomàtiques de Líbia, Tunísia, Kuwait i els Emirats Àrabs Units. L'objectiu és poder recaptar fons per sufragar la construcció d'una nova mesquita a Lleida, pressupostada en 973.000 euros.
El Boudohui s'ha mostrat convençut que Mohammad VI i altres líders àrabs recolzaran la iniciativa per permetre el culte als aproximadament 11.000 musulmans que viuen a Lleida, la meitat dels quals són marroquins i els altres algerians, libis i tunisians. "No tenim cap dubte que el nostre rei (Mohammad VI) recolza aquesta mena de projectes, perquè és una necessitat social i urgent", ha comentat el president de l'associació. El Boudohui té previst reunir-se demà a Rabat amb el ministre d'Afers Estrangers marroquí, Taib Fassi Fihri, per abordar aquesta qüestió.
Com a altres ciutats
Respecte al fet de demanar diners a Gaddafi, repudiat per la comunitat internacional i perseguit pel Tribunal Penal Internacional, El Boudohui ha manifestat: "Tant si ho volem com si no, segueix sent el representant oficial del poble libi i dels que viuen a Lleida".
El col·lectiu Watani (la meva pàtria, en àrab) també confia que països com l'Aràbia Saudita, Qatar o Kuwait, que compten amb un gran potencial econòmic, contribueixin a fer realitat el nou centre de culte com ja han fet a altres ciutats espanyoles i europees.
La carta va acompanyada dels plànols i els detalls del temple projectat, que podria acollir un miler de fidels i amb una superfície total de 1.800 metres quadrats. La planta baixa estarà destinada als homes --713 places--, i la de dalt, a les dones --287--. El disseny interior del temple està inspirat en mesquites com la de Còrdova, segons El Boudohui.
Recinte desmuntable
L'edifici, que s'instal·laria en un termini màxim de tres mesos, tindria la peculiaritat de ser desmuntable amb el fi de poder traslladar-lo a la ubicació definitiva que s'està buscant, o d'ampliar el seu aforament. El Boudohui ha assegurat que el seu col·lectiu acceptaria que la mesquita s'aixequi de forma transitòria en un solar d'un polígon industrial cedit per l'ajuntament, en règim de lloguer, per substituir el temple actual, sancionat per excés d'aforament.
Ha convidat l'Ajuntament de Lleida a recolzar el projecte i ha expressat la seva esperança que institucions com la Fundació La Caixa també hi facin aportacions socials.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es