miércoles, 6 de abril de 2011

Reunió de representants d’UCIDCAT amb Xavier Puigdollers, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

UCIDCAT.INFO Barcelona 05-04-2011
Ahir dimarts dia 5 d'abril de 2011, a les 11:30, el senyor Xavier Puigdollers va rebre al seu despatx, situat al carrer Urquinaona número 14, 1ª planta, als representants de la unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT).
La unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) ha estat representada pel seu president, Mohamed El Ghaidouni El Morabet, Taoufik Cheddadi El Harrak, vicesecretari, Mohamed Kharbouch, El Mustapha Ben El Fassi, i Said Motaki; representants de UCIDCAT a les províncies de Lleida, Barcelona, i Tarragona respectivament.
Mohamed El Ghaydouni, després de felicitar al senyor Xavier Puigdollers, director de la direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) de la Generalitat de Catalunya, va relatar una visió detallada del panorama religiós català, fent una lectura analítica del passat, present i el futur. El Ghaidouni va insistir que la gestió del fet religiós a Catalunya s'ha de produir des d'una aproximació de ciutadania tenint en compte la realitat cultural i lingüística de Catalunya.

Mohammad Kharbouch, en la seva intervenció va explicar la realitat dels musulmans de tota la província de Lleida, dissipant tots els tòpics sobre la representativitat dels musulmans, i la imatge que s'ha donat per la premsa, reduint tota la ciutadania musulmana lleidatana a un carrer o una entitat. Kharbouch, va comentar el gran esforç que està portant UCIDCAT per normalitzar la pràctica musulmana a Lleida oferint-se com a interlocutor vàlid per al diàleg amb l'administració.
El Mustapha Ben El Fassi, en la seva intervenció va dibuixar les línies generals de la política de UCIDCAT, defensant el concepte de ciutadania musulmana, un Islam compatible amb els valors del país, i el tema de l'ensenyament de la Religió Islàmica a les escoles públiques.
Said El Motaki, va parlar de la situació de l'Islam i dels musulmans a la província de Tarragona, advocant per la diversitat i la democratització de les institucions Islàmiques, incito també a la participació de la dona a aquestes entitats, i al diàleg permanent amb les administracions.
Per la seva banda el Sr Xavier Puigdollers, després d'agrair als representants d’UCIDCAT, va comentar que Catalunya és un país obert a tothom i amb una realitat cultural molt diversa i rica.
El fet religiós, va subratllar el senyor Puigdollers, és un factor molt determinant, i la dimensió religiosa o espiritual de l'ésser humà és un valor bàsic reconegut com a dret humà per l'ONU. El senyor Puigdollers va concloure la seva intervenció afirmant que, la nova ciutadania ha aportat molt a la cultura catalana, la llengua i la religió del país, per tant hem de treballar tots per garantir la llibertat de la pràctica religiosa de tots els ciutadans.
La reunió va finalitzar a les 13:00 h.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es