lunes, 4 de abril de 2011

Les mesquites omplen les urnes

barcelonadecideix.cat 04-04-2011
A la sortida de l'oració dels divendres de les mesquites del Raval, una contínua afluència de creients islàmics s'interessen per la Consulta del 10-A. Els immigrants aprofiten per exercir el seu dret de vot sobre la independència de Catalunya.
El divendres 1 es va dur a terme una jornada de recollida de vot anticipat al voltant de la rambla del Raval, aprofitant la sortida de l'oració dels fidels musulmans. La majoria de creients —principalment magribins i paquistanesos— van exercir el seu dret de vot en la Consulta sobre la independència de Catalunya. Molts d'ells era el primer cop que votaven a casa nostra.
Amb poca estona es van formar cercles d'immigrants al voltant de les mesquites, que debatien sobre la conveniència que Catalunya esdevingui o no un estat independent. Ciutat Vella Decideix té a disposició de la població del Raval força material explicatiu en diverses llengües com ara l'urdu i l'àrab, però també en rus, anglès, francès, portuguès, etc.

Molts immigrants es referien als seus orígens per establir paral·lelismes. Com en Shahid, de Rawalpindi (Pakistan), que viu a Barcelona des de fa 10 anys i regenta un locutori a prop del carrer Hospital, i que sent orgull pel seu pare, un veterà lluitador per la independència del seu país. «Em faria feliç poder contribuir que Catalunya també pugui ser lliure un dia. Aquest cop —afegeix— es tracta del futur dels meus fills, que han nascut aquí». O el jove Ahmed, de Nador, que diu sentir-se molt identificat «amb els drets i la lluita de Catalunya», ell que, remarca, és amazic.

Ciutat Vella és un districte on la comunitat immigrada representa el 43% dels seus habitants, unes 41.000 persones, entre les quals predominen les d'origen pakistanès i de fe islàmica. La presència d'una comunitat immigrada força elevada i amb fortes arrels culturals i religioses ha suposat en tot moment un repte que des de Ciutat Vella Decideix s'ha plantejat com una prioritat: fomentar el contacte i la proximitat amb la seva realitat i les entitats que la representen. Montse Torres, responsable de Comunicació de Ciutat Vella Decideix, ha volgut remarcar no tan sols l'èxit de la jornada d'avui, sinó el treball a peu de carrer que la plataforma ha desenvolupat els darrers mesos entre la comunitat immigrada. Torres, si bé no amaga les enormes dificultats que ha suposat el desplegament de la campanya i la molta feina que encara hi ha per fer, ha manifestat sentir-se molt satisfeta per la rebuda que està rebent de la comunitat d'immigrants al barri. «Hem plantat una llavor, que més aviat que tard, donarà els seus fruits», ha manifestat. I és que Ciutat Vella Decideix ha establerts vincles de col·laboració en els darrers mesos amb nombrosos col·lectius i entitats com són, entre d'altres, la revista pakistanesa Hamwatan-El Mirador dels Immigrants o l'associació Amazan, que col·laboren obertament en la Consulta fent una tasca explicativa i de connexió social de primer nivell.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es