lunes, 1 de noviembre de 2010

´Volem ser un equipament més al poble´

GEMMA TUBERT, 30-10-2010
El centre cultural islàmic va oferir ahir a la tarda una jornada de portes obertes per donar a conèixer l'espai.
Mostrar a la població l'espai i les activitats que s'hi duen a terme. Aquest és el principal objectiu que perseguia la jornada de portes obertes -la cinquena que s'organitza- del Centre Cultural Islàmic d'Empuriabrava. Des de les cinc de la tarda i fins a les set, les seves instal·lacions, situades a l'edifici Montserrat, van voler apropar-se als ciutadans. I és que, malgrat la minsa assitència de públic, el portaveu de l'organització, Abdelilah Bakkar, assegura que volen ser "un equipament més al poble".
En aquest centre de culte, de ?gairebé 200 metres quadrats, s'ofereix la possibilitat de resar-hi però també comparteixen amb la seva comunitat aspectes culturals. "Volem que la gent vegi que, a banda de la vessant religiosa, també hi ha altres coses", diu Bakkar. Així, a l'aula que tenen al centre s'imparteixen classes d'àrab per als més petits, però també de castellà i català per als nouvinguts. Aquesta formació, diu, es porta a terme a través de subvencions que els ofereixen diverses administracions. "És una eina per a trobar feina, però també per a la integració", afegeix Bakkar.

I no només això, sinó que també ofereixen als socis que formen part de l'entitat i que participen en el seu finançament la possibilitat d'adquirir llibres sobre la seva història i la cultura. "Ara els tenim en castellà, però esperem aviat poder-los oferir en català, adaptant-nos a la realitat actual", afirma Bakkar. I és que, segons assenyala, cada vegada hi ha més persones que segueixen aquesta religió i cultura que han nascut a Catalunya però que són musulmans.
"Volem que la gent ho conegui i trencar amb els tòpics i estereotips que hi ha sobre aquests llocs i que la majoria de la gent té al cap", insisteix Bakkar.
Malgrat l'escassa assistència que ahir va aplegar l'esdeveniment -que havien anunciat a diversos punts del municipi-, els que no van faltar a la cita van ser diversos regidors i l'alcalde del municipi, Salvi Güell.
La jornada va permetre als assitents veure les sales per resar, l'aula on s'imparteixen classes i un berenar amb productes típics a la cafeteria que fa un any han obert. "Nosaltres ho anomenem punt de trobada, on podem veure el futbol, pendre té i, fins i tot, anar als ordinadors i navegar per Internet", explica Bakkar.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es