domingo, 24 de octubre de 2010

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) ogranitza la 2ª jornada de religió i societat civil

UCIDCAT.INFO
La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) va organitzar ahir dia 23 d'octubre de 2010, la segona jornada de religió i societat civil sota el títol "Religiositat i ciutadania".
La jornada va tenir lloc a la sala d'actes del museu torre Valldovina de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.
La jornada es va iniciar amb la intervenció de la senyora Montserrat Coll i Calaf, directora de la direcció general d'afers religiosos de la Generalitat de Catalunya, que va felicitar a UCIDCAT del treball que està realitzant dia a dia amb les diferents comunitats islàmiques de Catalunya en benefici de la convivència, i la integració dels ciutadans musulmans a la societat.
La directora d'afers religiosos va comentar que la ciutadania és un dret, i també un deure, afirmant que ser ciutadà català significa respectar el dret a la diferència, i buscar la unitat dins d'aquesta diferència. No cal renunciar la cultura i la religió d'origen per ser català, va subratllar la directora d'afers religiosos.

Després s'han intervingut respectivament:
  • Agustí Viñas i Rexach: teòleg i Arxiprest de Santa Coloma de Gramenet.
  • Juan A. Medrano Cucurella: Pastor de l'Església Evangèlica de Catalunya (IEE) a Santa Coloma i Sants (BCN).
  • Taoufik Cheddadi El Harrak: Islamòleg i sociòleg.
  • José Sánchez Garcia: Doctor en antropologia social i cultural.

La jornada ha estat moderada pel senyor El Mustapha Ben El Fassi vicepresident i representant de UCIDCAT a la província de Barcelona.
La jornada va comptar amb l'assistència de representants de les diferents comunitats islàmiques del territori català, membres de ACDI (Associació Colomenca del Diàleg interreligiós), representants de: l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, del consell islàmic de Catalunya, de UNISCOCAT, etc.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es