sábado, 23 de octubre de 2010

Els musulmans busquen vies per reobrir la mesquita

segre.com
Negociaran amb la Paeria les mesures necessàries per controlar-ne l'aforament
Un portaveu de la comunitat musulmana va afirmar ahir en declaracions a Lleida Televisió que tenen intenció de posar-se en contacte amb la Paeria per conèixer quins són els requisits que haurien de complir per poder reobrir la mesquita del carrer del Nord, després que l'ajuntament hagi decretat el seu tancament indefinit (vegeu SEGRE d'ahir).
Aquest portaveu, que parlava en nom de l'imam, que està absent, va explicar que tenen tot l'interès a garantir la seguretat a l'interior del local, de manera que estan disposats a complir el que els demani la Paeria.
L'ajuntament va avançar ahir que caldria instal·lar-hi algun sistema tècnic per controlar l'aforament, com uns torns, per evitar que es torni a superar la capacitat màxima del local, que és de 240 persones.


La intenció de la comunitat, segons va assenyalar aquest portaveu, és poder reobrir el temple per no haver d'estar resant al carrer, mentre no es concreta el projecte de construcció d'un temple provisional al polígon, que podria estar a punt d'aquí a uns dos mesos, van assegurar. Per aconseguir-ho, hauran de complir tota la tramitació urbanística i obtindre les corresponents llicències, per després poder tirar endavant l'obra.

Els musulmans també van lamentar que es mantingui el tancament de la mesquita i van assegurar que no coneixen cap altre cas similar a Espanya.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es