martes, 21 de septiembre de 2010

Un informe pericial del Tribunal Superior, contrari a ubicar la mesquita al polígon

E.H. | LLEIDA, segre.com
Considera que no és sostenible "encastar" el temple en una zona industrial i que "segregaria" el col·lectiu musulmà.
Un informe pericial independent encarregat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desaconsella la ubicació de la mesquita al solar del polígon del Segre que la Paeria va cedir a la comunitat musulmana del carrer del Nord. El pèrit, l'arquitecte de Barcelona Jordi Griñó Sans, és categòric a l'afirmar que aquesta ubicació "no és sostenible", com exigeix la llei, i censura que es vulgui "encastar" un temple religiós en una zona industrial allunyant-lo dels seus potencials usuaris. Aquest dictamen va ser sol·licitat per l'associació que agrupa els empresaris que s'oposen a la instal·lació de la mesquita en aquest solar, dins del primer dels dos plets que han interposat contra aquesta decisió. Concretament, forma part del recurs contra el protocol de cessió del terreny (també han recorregut la requalificació del solar d'industrial a equipament).

El dictamen adverteix del fet que aquesta ubicació "allunyada dels nuclis residencials" significa "la segregació d'un col·lectiu a una àrea apartada i inadequada que no afavoreix gens la relació amb els altres estrats de la societat". Pel que fa a la mobilitat, critica expressament la proposta tècnica plantejada per la Paeria, i considera que la parcel·la elegida és "físicament i visualment arraconada i amb un accés per als vianants intricat", ofereix possibilitats "summament escasses" d'aparcament i dificultaria el trànsit pesant de les fàbriques, de difícil convivència amb la concurrència de fidels. A més, considera el lloc excessivament allunyat del centre (uns 26 minuts a peu, detalla). De fet, l'informe aconsella ubicar el temple o bé envoltat de zones residencials o "en un lloc aïllat que pugui propiciar l'activitat religiosa". El pèrit també assegura que la proposta d'ubicació generaria molèsties per la convivència de les pregàries amb els sorolls i la insalubritat de les fàbriques, així com un possible risc per a les persones per la presència de magatzems de productes químics i combustible. L'informe no és definitiu, tot i que el tribunal el tindrà en compte.

L'advocat de l'associació d'empresaris, Salvador Solsona, es va mostrar satisfet pel resultat de la prova i va anunciar que demanaran la derogació de la requalificació del terreny. També s'oposaran a la instal·lació d'un temple provisional.

D'altra banda, l'associació Atlas Magreb va anunciar que convocarà una manifestació a final de mes per demanar la cessió d'espais per a diverses mesquites en lloc d'una de gran. Una de les dates que estudien és el 29 de setembre, el dia de la vaga general.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es