viernes, 17 de septiembre de 2010

L'imam accedeix a estudiar la instal·lació d'un temple provisional al solar del polígon

E. H. LLEIDA, segre.com
Després que la Paeria hagi rebutjat l'opció d'habilitar-lo en una nau industrial.
La Paeria ha instat la comunitat musulmana del carrer del Nord a resoldre el problema del tancament i la falta de capacitat de la mesquita instal·lant una carpa o una altra estructura provisional al solar del polígon que l'ajuntament els va cedir el 2007 per construir-hi el nou temple. L'imam, Abdelwahab Houzi, va assegurar ahir que reuniran la junta que dirigeix la seua associació per valorar aquesta possibilitat. Aquesta proposta arriba després que la Paeria hagi desestimat una nova proposta d'ubicació per a un nou temple.
La comunitat va plantejar la possibilitat d'instal·lar-se en una nau del polígon, però l'ajuntament els ha comunicat que no ho autoritzarà perquè incompliria els preceptes de la llei de cultes, que és molt restrictiva. Houzi va afegir que també han fet una altra proposta de reforma de la mesquita actual eixamplant-ne els accessos, cosa que podria permetre ampliar-ne l'aforament. L'imam va assenyalar que ara ja s'acaba l'estiu i el ramadà i l'afluència a la mesquita és molt menor, però sembla difícil que la Paeria accepti aquesta proposta, que, de tota manera, només seria una solució temporal.

Per la seua part, els musulmans continuen resant en un precari espai a la zona de la Fira, a la carpa que s'usa per a Sant Miquel per acollir el bestiar. Per a l'oració del divendres, que és la més multitudinària de la setmana, han sol·licitat poder usar de nou el Pavelló Blau, però està per veure si la Paeria ho autoriza. En qualsevol cas, a partir de la setmana que ve hauran de trobar un altre espai, perquè la mesquita seguirà tancada i els Camps Elisis estaran en ple procés de muntatge de la fira de Sant Miquel.

La regidora de Seguretat, Sara Mestres, es va referir ahir al tancament de la mesquita, decretat per la Paeria dimarts, i va dir que les al·legacions que presenti la comunitat "hauran de ser molt contundents i clares" perquè la Paeria permeti reobrir de nou la mesquita. "Tenim molt clar que possiblement anirem a un tancament definitiu. No podem tornar a creure'ns que faran un control de l'aforament, perquè no van complir la paraula la primera vegada. La normativa és per complir-la i tothom s'hi ha d'acostumar", va afirmar la edil. Mestres també va recordar que el problema el té aquesta comunitat i "tot i que nosaltres hi puguem col·laborar, són ells els que l'han de solucionar".

La resolució de tancament provisional de la Paeria deixa molt clara l'existència de reincidència en l'excés d'aforament del temple, que ja va estar tancat del 21 de juliol al 9 d'agost per aquesta mateixa infracció, fet que constitueix un agreujant.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es