domingo, 2 de mayo de 2010

Un col·legi de la ciutat ja prohibeix a les alumnes portar el vel islàmic a les aules

R.RÍOS, segre.com
El seu reglament intern impedeix als estudiants anar amb el cap cobert i unes cinc nenes se'l treuen abans d'entrar-hi.
Els centres educatius de Lleida no han registrat fins ara cap conflicte com el protagonitzat per Najwa, la jove de Madrid que ha hagut de canviar d'institut per portar el vel islàmic. Fonamentalment, perquè la majoria d'escoles de la província no en tenen regulat l'ús, qüestió que és competència del mateix centre. "Creiem que és millor així, perquè no tenim constància de cap conflicte", explica Antonio López, responsable dels serveis territorials d'Educació a Lleida. No obstant, un col·legi de la ciutat, el CEIP Príncep de Viana, ja prohibeix a les alumnes musulmanes que vagin a classe tapades amb el vel islàmic. Així ho recull el seu reglament intern, en què es prohibeix als alumnes anar a les aules amb el cap tapat per qualsevol element, segons va explicar a aquest diari el seu director, Juan José Rodellar. "S'han d'acostumar a les normes d'aquí. Tenim unes cinc alumnes que el porten i, quan arriben al centre, se'l treuen abans d'entrar-hi. Al col·legi no es poden tindre símbols religiosos de cap tipus", assegura el responsable del centre, que compta amb més d'un 30 per cent d'alumnes marroquins. Rodellar també va confirmar que mai han tingut problemes per aquest fet amb les nenes ni amb les seues famílies.


Precisament per evitar conflictes, altres centres, sindicats i associacions d'immigrants reclamen una regulació de l'ús del vel. "Si m'hi enfronto, tinc les de perdre, perquè primarà el dret a l'educació. Haurien de prohibir-se els símbols religiosos a les escoles. El mocador és una discriminació i el centre ha de treballar per la igualtat", assegura Xavier Solé, director de l'IES Lladonosa, al qual estan matriculades una desena d'alumnes amb vel. "S'hauria de crear una normativa abans que hi hagi problemes, perquè és una qüestió de discriminació", afirma Andreu Sobrevia, director de l'IES Torrevicens. "Els polítics haurien d'assumir la seua responsabilitat, perquè no s'ha de permetre aquesta discriminació", assegura Soraya Sough, d'Antinea, l'associació de dones magrebines de Lleida.

També hi està d'acord el sindicat de professors Ustec. "Valdria la pena regular-ho una vegada per sempre", explica Esteve Romero.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es