sábado, 11 de julio de 2015

La mesquita de Terrassa obre les seves portes a la comunitat de escoles

UCIDCAT.INFO Terrassa 11-07-2015 

Per tal de donar a conèixer la religió islàmica i la cultura musulmana i d’acostar-se a la ciutadania la Comunitat Musulmana de Terrassa (C.M.T.) va obrir les portes de la seva seu “La mesquita Badr” o “Masjid Badr” per fer visite a l’espai d’oració i de trobada de molts musulmans i musulmanes de Terrassa. Aquesta activitat a la Mesquita es va iniciar amb visites per part de la Comunitat Educativa de la ciutat de Terrassa i va ser programada durant el mes de juny per fer dues visites: una de l’equip de professionals de l’OME (Oficina Municipal d’Escolarització de Terrassa) que treballen junts amb el president amb la finalitat de conèixer de prop la realitat del col·lectiu musulmà, i l’altra visita ha estat formada per professionals i voluntaris de la Comunitat d’Aprenentatge de l’escola Montserrat.
El Sr. Mustafa Belfassi, president de la C.M.T., ha rebut als estudiants de i professors de diferents centres de la ciutat que van entrar a la mesquita per primera vegada, van veure l’espai i els va respondre a totes les preguntes que li van formular. Preguntes i respostes que han ajudat a trencar amb prejudicis i dissipar estereotips que poden tenir els nens i joves. També el Sr. Mustafa Belfassi amb la seva amabilitat els va explicar el funcionament de l’oratori, com es gestiona i una breu explicació de quins són els pilars de l’Islam i va insistir especialment en que tots són ciutadans catalans musulmans, que tenen les mateixes obligacions i drets que la resta de ciutadans i han de respecte tots els llocs de culte de la ciutat. El president va respondre a totes les preguntes de les mestres i professionals. Respostes que van satisfer i aclarir els dubtes que tenien i, sobre tot va ajudar a entendre i transformar la mirada dels docents que van manifestar tenir un cert desconeixement de la cultura i la religió de la majoria dels alumnes de l’escola. Es van acabar les visites en un ambient encantador tot obrint canals de comunicació i la possibilitat de dissenyar estratègies de futures col•laboracions. Durant els mesos de maig i juny i doncs en el marc de col•laborar amb les escoles ja s’ha fet un primer pas amb les docents de l’escola Mare de Déu de Montserrat que han participat en unes jornades formatives per les voluntàries que ensenyen la Llengua àrab, per conèixer i compartir criteris educatius i metodològics per tal que els nens-es no es trobin amb dues maneres d’ensenyar diferents.

1 comentario:

Anónimo dijo...

¿jornades formatives per les voluntàries que ensenyen la Llengua àrab, per conèixer i compartir criteris educatius i metodològics per tal que els nens-es no es trobin amb dues maneres d’ensenyar diferents.?

Dos maneras de enseñar? Solo hay una manera de enseñar ,la que dictan nuestras leyes educativas

Sobre lo de alardear que los musulmanes tienen la obligación de respetar los distintos centros religiosos de la ciudad , decir esto sobra ya que es un deber cívico de cualquier ciudadano en nuestro país ,respetar religiones y maneras de pensar , faltaría mas que en un pais donde se os acoge y proteje de depleno derecho , no lo respetaseis ,esto no es patrimonio de ninguna religión si no del sentido común y de la educación
Claro que viendo como se trata a otras religiones en algunos paises musulmanes, entiendo estos recelos

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es