viernes, 12 de junio de 2015

Ajuntament i entitats volen encaixar el Ramadà amb el descans dels veïns

capgros.com 11-06-2015 
Organitzen activitats per als més menuts que permetin evitar sorolls en zones properes als habitatges de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola. 
Més de 10.000 musulmans a Mataró celebraran el Ramadà a partir del proper 18 de juny i durant un mes en el que es dejuna amb l’objectiu de superar-se com a persona i aprofundir en la reflexió. Els creients comencen el dejuni una hora abans que es comenci a fer de dia i es trenca amb la posta de sol, després de la quarta oració. L’Ajuntament de Mataró, juntament amb la comunitat islàmica de la ciutat, ha preparat un seguit d’activitats i tallers per evitar molèsties innecessàries durant aquests dies, en el que molta gent fa vida al carrer durant la nit, quan ha acabat el dejuni, i això pot comportar problemes amb els veïns.
“Els horaris estan intercanviats, i dins del fet de respectar les necessitats religioses de cadascú cal encaixar també el respecte a la via pública i el descans dels veïns”, explica la encara regidora de Via Pública, Núria Calpe. Per això s’han preparat tallers i activitats conjuntament amb entitats dels barris de Rocafonda-El Palau i Cerdanyola: “es tracta d’activitats de lleure nocturnes entre les 22.30h i la 1am amb monitors per oferir alternatives als més petits que estan al carrer i que poden provocar sorolls molestos sobretot a l’estiu, on els veïns acostumen a tenir les finestres obertes”. Aquestes activitats, pensades pels més petits perquè tingui n “la tranquil•litat de saber on anar”, es faran al camp de futbol de Cerdanyola, al parc de Can Tuñi del mateix barri; als Jardins de l’Escorxador i a la pista poliesportiva de Rocafonda. Des d’Al ouahda, comunitat islàmica de Mataró, expliquen que han recomanat a la comunitat no quedar-se xerrant al carrer al costat de les finestres ni que provocar aglomeracions de gent en espais públics per evitar sorolls innecessaris, tot i que consideren que moltes vegades les molèsties dels veïns no són precisament dels qui estan celebrant el Ramadà.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es