martes, 26 de mayo de 2015

L'ISCREB i el KAICIID signen un conveni de col·laboració

catalunyareligio 26/05/2015 
L’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) i el Centre Internacional de Diàleg amb seu a Viena (KAICIID) han inaugurat formalment la seva col·laboració en els estudis de Ciències de les Religions, de Pau, Relacions Internacionals, i disciplines aplicades amb el Diàleg Interreligiós i Intercultural. El secretari general del KAICIID, Faisal Bin Muaammar, i el director de l’ISCREB, Antoni Matabosch, van signar divednres un conveni a les instal·lacions del KAICIID. Matabosch ha explicat que aquest acord ha ajudat a potenciar la col·laboració entre institucions acadèmiques, administracions públiques, i comunitats religioses a l’hora de trobar respostes sostenibles als reptes actuals, així com per a evidenciar les múltiples aportacions positives i imprescindibles de les religions a la societat del segle XXI.
“Com a institució acadèmica, creiem que aquest conveni aporta un compromís actiu i real a la difusió del diàleg interreligiós a nivell Europeu i Internacional. Creiem que és una forma eficaç de potenciar l’intercanvi i la transferència de coneixements, d’ampliar les experiències per a una millora contínua –especialment en l’àmbit de la innovació educativa–, així com de posar en valor el recorregut de treball de l’ISCREB i el KAICIID”, ha dit el director de l’ISCREB. Durant la signatura del conveni, el secretari general del KAICIID ha destacat la importància de l’ISCREB en el món hispanoparlant com a una forma d'enfortir l’abast mundial del KAICIID, mitjançant futures activitats a Espanya i Amèrica Llatina: “Ens hem compromès a augmentar les nostres sinèrgies per a què aquests projectes d’investigació, docència i difusió de coneixement sobre el diàleg contribueixin a la construcció de societats justes i pacífiques.” “Esperem que aquesta aliança, que comença amb el curs on-line del KAICIID sobre el Diàleg Interreligiós i el Projecte Mapamundi de la Pau, doni lloc a molts projectes més”, ha afegit Bin Muaammar. Com a seguiment a aquest conveni, el KAICIID està avaluant un acord de col·laboració en projectes específics amb la Universitat Ramon Llull. El KAICIID i l’ISCREB han treballat plegats en el Projecte Mapamundi de la Pau del KAICIID, una base de dades interactiva d’organitzacions i actors que treballen en el diàleg interreligiós arreu del món. De la mateixa manera, la institució amb seu a Barcelona ha preparat dos mòduls per al Curs en línia del KAICIID sobre Diàleg Interreligiós, que s’oferirà com a prova pilot a finals de 2015: “Ètica mundial i religions: Cap a una perspectiva interconfesional” i “Els prejudicis i estereotips: Com tractar la islamofòbia, crsitianofòbia i l’antisemitisme”. L’ISCREB també col·laborarà amb el Centre de Diàleg en cursos sobre resolució de conflictes i consolidació de la pau.
Sobre el KAICIID 
El Centre Internacional de Diàleg amb seu a Viena (KAICIID) va ser fundat al novembre de 2012 per Espanya, Àustria, Aràbia Saudí i la Santa Seucom a observador fundador. La Junta Directiva del Centre està composada per representants de les cinc religions del món (Budisme, Cristianisme, Hinduisme, Islam y Judaisme). El mandat del KAICIID consisteix en promoure mundialment un diàleg interreligiós i intercultural inclusiu. La seva missió és actuar com a punt de trobada per a millorar la cooperació i el respecte per la diversitat, combatre la discriminació per motius de religió o creences, així com resoldre conflictes. KAICIID coopera amb Estats i organitzacions interreligioses, interculturals i internacionals per a organitzar reunions i tallers, difondre coneixement, oferir formació i construir xarxes per a assegurar l’intercanvi continu.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es