lunes, 29 de septiembre de 2014

UCIDCAT es reuneix amb el Director de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

UCIDCAT.INFO     Barcelona 29-09-2014 
"Les persones destinatàries de les accions d'aquest Pla no són únicament catalanes i catalans d'origen marroquí, atès que els serveis o programes s'adrecen a un conjunt indeterminat de ciudadans nacionals o estrangers, o s'adrecen a les persones estrangeres immigrades, sense distinció de l'estat d'orogen.", Pla Catalunya-Marroc, P. 42.
Avui dilluns, dia 29 de setembre de 2014, va tenir lloc una reunió de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) amb el senyor Enric Vendrell, director de la direcció general d'afers religiosos de la generalitat de Catalunya (DGAR). La reunió va tenir lloc a la seu de la DGAR des de les 11:00h fins a les 13:00h aproximadament i on han assistit en representació d’UCIDCAT: Mohamed El Ghaidouni, president d’UCIDCAT, Mohamed Kharbouch, vicepresident i representant d’UCIDCAT a Lleida, El Mustapha Ben El Fassi, vicepresident i representant d’UCIDCAT a Barcelona, i Hassan El Ars, tresorer d’UCIDCAT.
El senyor Vendrell, en la seva intervenció va agrair a UCIDCAT per aquesta iniciativa de demanar una reunió amb el director per analitzar el contingut del Pla Catalunya-Marroc 2014-2017 i tota la moguda mediàtica que va acompanyar a aquest Pla. El senyor Vendrell va explicar detalladament tant el contingut com la bona voluntat que va tenir el govern català a l'hora d'elaborar el document, insistint que la majoria de les accions relacionades amb la pràctica religiosa musulmana ja estan en funcionament des de molt temps i que aquestes accions no estan projectes solament a un sol col•lectiu sinó a tots els musulmans de Catalunya independentment del seu origen. El president d’UCIDCAT i després d'agrair al director la voluntat i l'excel•lent esforç i treball que està duent a terme la direcció general d'afers religiosos per a la normalització de la pràctica religiosa musulmana a Catalunya, va comentar que les accions relacionades amb la confessió musulmana no s'han de projectar des d'una aproximació d'emigració sinó des d'una aproximació de ciutadania, concloent que el Pla Catalunya-Marroc enfoca les accions d'àmbit religiós des d'una perspectiva immigratòria. Al final tant el senyor Vendrell com els representants d’UCIDCAT van acordar seguir treballant junts per a la normalització de la pràctica religiosa musulmana a Catalunya i per superar les possibles dificultats que podem trobar de tant en tant al nostre camí.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es