miércoles, 23 de abril de 2014

Trobada oberta amb els Musulmans de Martorell

UCIDCAT.INFO M. El-Ghaidouni Martorell 23-04-2014 
Dijous passat, dia 17 d'abril de 2014, i en el marc de les jornades organitzades per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i la Comunitat Islàmica de Montmeló va tenir lloc una conferència en la Mesquita ELHIDAYA de la Comunitat Islàmica de Martorell.
La conferència es va iniciar, després de la oració del Maghrib, amb la recitació de versicles del sagrat Alcorà pel Imam de la Mesquita seguit d'una intervenció del president de la comunitat, el senyor Abdelaziz Idrissi, que va agrair a UCIDCAT l'esforç que fa per dur a terme semblants actes d'interès important per als membres de la comunitat musulmana a Catalunya.lar aquestes versicles al profeta Mohammed (SAS), va concloure diversos consells que han d'adoptar els creients musulmans en la seva vida. Ibn Hammad va comentar que l'Islam no és només una creença que hem de portar al cor, sinó una pràctica, una conducta, una forma de ser, de veure, de parlar, de tractar als altres. En definitiva l'Islam és vida; afirma Molay Omar. En la sessió de preguntes, el doctor Molay Omar havia de contestar a les preguntes dels membres de la comunitat que en la majoria eren sobre la jurisprudència islàmica, preguntes sobre l'oració islàmica, el tracte als veïns, als fills, com corregir les conductes inadequades d'alguns musulmans i que donen una mala imatge sobre l'islam i els musulmans, etc. A aquesta conferència han assistit diversos representants de les altra comunitat com per exemple la junta de la Comunitat Musulmana Tariq Al Falah, el president i el tresorer d’UCIDCAT, el Imam de la Comunitat Musulmana Al HUDA, etc.
Després en la seva intervenció, el doctor Molay Oumar Ben Hammad, professor de la Universitat Mohamed V de Rabat, i després d'agrair tant als membres de la Comunitat Islàmica i a UCIDCAT, va explicar detalladament el significat de les versicles recitades pel Imam de la mesquita; les versicles 284-286 de la sura La Baca. El Doctor Ibn Hammad i després d'explicar el context històric i social a l'hora de rebel·

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es