miércoles, 19 de febrero de 2014

La Comunitat Islàmica AL-IJLAS de Terrassa celebra una vetllada cultural i artística

UCIDCAT.INFO M. Bouazza 19-02-2014 
El passat divendres, dia 10 de gener de 2014, la comunitat islàmica Al-Ijlas i l’associació sòcio-cultural Mediterrània, amb el suport de la Fundació Pluralisme i Convivència i la col·laboració de
la Unió de Comunitats Islàmiques de Caatalunya, van celebrar una vetllada cultural i artística, oberta als ciutadans de Terrassa, a la sala d’actes del Centre Cívic President Macià. L’acte es va iniciar amb la paraula del president de l’associació Mediterrània, el qual va fer un resum que recull les activitats portades a terme fins a la data de l’acte , així com la metodologia emprada per desenvolupar-les.
També es va fer un breu recordatori de la normativa aplicada. La paraula es va concloure amb una crida del mateix president, tant a pares com a agents socials implicats, demanant més implicació i més unió d’esforços per a contribuir en l’èxit del projecte educatiu de les dues entitats. A continuació es va presentar una xerrada educativa sota el títol “entre tots combatrem el fracàs escolar”, a càrrec del sociòleg Taoufik Cheddadi. En aquest sentit i com experiència pionera, per a les dues associacions, s’ha volgut crear un nou espai interactiu per a nens i joves, en el qual poden expressar els seus dubtes i plantejar les seves preocupacions relacionades amb els obstacles que puguin trobar per a assolir els seus objectius de futur. Tot seguit, el públic assistent va gaudir d’uns fabulosos moments artístics amb la companyia del cantant Adil Amrani i el seu grup. S’ha aprofitat aquesta actuació per tal de fer participar, en algunes cançons prèviament assajades, grups d’alumnes de les classes d’àrab de l’actual curs escolar, potenciant d’aquesta manera la seva presencia com a protagonistes d’aquest acte. Per tal d’evitar la monotonia i diversificar més el programa d’aquesta vetllada, les activitats es van intercalar amb moments d’animació al públic, tant adult com a jove i infantil. Així doncs es va encarregar l’equip de professorat de fer preguntes diverses de cultura general i d’altres relacionades amb la identitat, la integració i la convivència. Com a recompensa, es van entregar premis i obsequis a les persones que van encertar les respostes correctes. L’acte es va concloure amb repartició de te i pastissos casolans, típics de la cultura àrab, elaborats per part de mares i pares dels alumnes. Cabria destacar que aquesta vetllada va tenir un gran èxit a nivell de tota la ciutat de Terrassa , ja que hi van assistir unes 250 persones al llarg de tota la tarda.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es