miércoles, 12 de febrero de 2014

El president d’UCIDCAT intervé en l'acte de la celebració de la setmana internacional de l’harmonia interconfessional en representació del GTER.

UCIDCAT.CAT Barcelona 10-02-2014

 En el marc de la celebració de la setmana internacional de l’harmonia interconfessional organitzada per el GTER, Grup de Treball Estable de les Religions, el senyor Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), va pronunciar una intervenció en representació de les confessions religioses amb representació en el GTER, on el contingut va ser: 
''Autoritats polítiques, religioses, companys, amics i amigues,n Em dirigeixo a vostès com a membre del Grup de Treball Estable de les religions, soc en Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), i conjuntament amb el meu amic i estimat Muhammad Halhoul, secretari de la Federació del consell islàmic de Catalunya, representem la comunitat musulmana en el GTER.
Hem escoltat dues iniciatives, bones pràctiques, de cooperació entre religions i l'administració, que s’estan duent a terme actualment a la nostra societat. Tinc l’encàrrec per part de les religions amb representació en el GTER per parlar sobre les aportacions d’aquestes religions per fer front a la present situació de crisi. Una crisi que ha tocat profundament a la nostra societat, la política, les nostres relacions, a nosaltres i als nostres fills. La crisi ens fa reflexionar sobre moltes coses com són, per exemple, el nostre estil de vida. Parlar de crisi es parlar del model de societat que hem heretat així com la relació entre nosaltres i el model que volem i no volem. No cal explicar que la crisi fa patir, desencoratja, i sovint desestructura famílies, persones, i afecta a la dignitat humana. Com a religiosos no volem ni podem quedar-nos immutables. Hem nascut per estar amb la gent. Avui, en aquesta celebració volem agrair la contribució que totes les religions fan, fem, en resposta a aquestes necessitats actuals. I ho fem de maneres molt diferents i a vegades inimaginables:... 


El seu treball i camp és immens i per il•lustrar-ho voldria anomenar alguns exemples, d'àmbits diversos, que s'estan treballant i que potser no són molt coneguts. 
L'església catòlica, a part del treball que es fa a les diferents Càritas diocesanes i parroquials, vull destacar una iniciativa que trobo singular. Em refereixo a tot l'acolliment que es fa en el món de l'habitatge. La fundació foment de l'habitatge social s'encarrega d'oferir pisos a Barcelona i al seu voltant, i lloga, a preus molt baixos, a famílies i persones amb pocs recursos. 
De la comunitat protestant, a més del treball compromès que fa des de l'acció social del Consell Evangèlic, coneguda com Dignitat, voldria destacar la seva dedicació per millorar les condicions de la gent sense sostre, la gent en perill d'exclusió social o les dones que pateixen violència de gènere. 
La comunitat ortodoxa té un programa específic d'assistència a desenes de famílies amb nens en període lactant. Poder proporcionar llet, bolquers, els elements bàsics pels nens, és també una altra urgència. 
També no vull oblidar-me d'altres iniciatives com són el menjar setmanal que la comunitat sikh proporciona en els Gurdwara, o l'atenció psicològica que moltes comunitats budistes fan anònimament, o el suport educatiu que la comunitat baha'i fa en els barris, o les accions solidàries de la comunitat jueva. 
La comunitat musulmana catalana porta des de el inici de la crisi treballant amb les persones afectades. Destaquem el treball magnífic d’assessorament jurídic ofert per la Federació del Consell Islàmic de Catalunya a les persones amb dificultats de pagament d’hipoteca. Respecte a l’ajuda alimentaria destaquen el doble projecta que porta a terme la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) en la seva seu a Terrassa i que va iniciar amb el mes de Ramadà amb dos projectes: 
Maedat Arrahman “menjador de Sr. Clement” on UCIDCAT ha pogut oferir l'esmorzar de Ramadà o trencament del dejuni, per a 140 famílies cada dia durant tot el mes. 
Salaat Arrahman “borsa del Sr, Clement” que té com objectiu Cobrir les necessitats alimentàries de les famílies que es troben en una situació d’extrema pobresa, risc i exclusió social. Són els casos de les famílies nombroses, amb pares i mares aturats i sense cap ingrés econòmics. 
 Projecte del sacrifici. Es un projecte portat a terme per UCIDCAT y la Comunitat Musulmana de Terrassa i que va tenir com a objectiu oferir als membres de la comunitat el xai de la festa del sacrifici amb un preu accessible. 
 També podem destacar l'intens assessorament jurídic i la recent obertura de moltes mesquites en proporcionar els elements bàsics de subsistència, de necessitats. Tots aquests iniciatives evidencien aquest compromís actiu de totes les religions cap a la societat. 
 A tots, en reconeixement de la feina que es fa, els convido a compartir-ho i, com s' ha vist anteriorment, a treballar en xarxa per una millor eficàcia i servei a la societat. 
Com a creient, com a religiosos, la nostra finalitat és i serà sempre estar i ajudar a les persones.''

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es