martes, 19 de noviembre de 2013

El director d'Afers Religiosos de la Generalitat presideix la inauguració de la nova Mesquita de la Comunitat Islàmica de Gironella.

UCIDCAT.INFO   Gironella 19-11-2013 

Dissabte passat, dia 16 de novembre de 2013, la Comunitat Islàmica, Mesquita Al Houda va organitzar una jornada inaugural de la seva nova seu ubicada al Carrer Sant Joan Baptiste la Salle, numero 11 baixos. A aquesta jornada han assistit el Director General d'Afers Religiosos (DGAR) de la Generalitat de Catalunya, el senyor Enric Vendrell, l'alcalde de Gironella, el senyor David Font i Simon, el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el senyor Mohamed El Ghaidouni, acompanyat del tresorer de la federació, el senyor Hassan El Ars. També han assistit membres de la Comunitat Islàmica del Bages (Manresa), representants de la policia local i veïns del municipi.
La jornada es va iniciar amb la lectura d'alguns versicles del sagrat Alcorà, recitats pel Imam de la comunitat, el senyor Mohamed, seguidament, va prendre la paraula el president de la Comunitat, el senyor Hassan Moumouh, que va agrair a l'alcalde de Gironella pel suport que ha ofert juntament amb el govern municipal per poder resoldre el problema, que sofria la comunitat durant molts anys, de tenir una mesquita on la comunitat pugui dur a terme la seva pràctica religiosa musulmana de forma normalitzada. El president de la comunitat va agrair també el suport que han rebut d’UCIDCAT durant aquest temps i l'acompanyament fet per la federació a la comunitat per poder dur a terme aquest acte. El director General de la Direcció General d'Afers Religiosos, el senyor Enric Vendrell, va agrair a la comunitat per convidar-li a participar a la jornada d'inauguració, confessant que ha hagut d'ajustar molt el seu calendari per poder compartir amb els membres de la comunitat aquests moments significatius i importants. El director d'Assumptes religiosos va afirmar que un dels objectius més importants de la direcció general d'afers religiosos és la normalització del fet religiós minoritari a Catalunya, subratllant que una mesura eficaç per aconseguir aquest objectiu és la formació. El president d’UCIDCAT, el senyor Mohamed El Ghaidouni, en la seva intervenció va subratllar que aquest acte no era possible sense tenir en compte quatre esdeveniments històrics molt importants, el primer la constitució espanyola de 1978 i precisament l'article 16 on l'estat espanyol va garantir la llibertat de culte i de creences, el segon esdeveniment és la llei de llibertat religiosa de 1980, el tercer esdeveniment és la signatura de l'acord de cooperació entre l'estat espanyol i la comissió islàmica d'Espanya i la quarta es la llei de llocs de culte aprovat pel parlament de Catalunya el 15 de juliol de 2009. L'alcalde de Gironella, el senyor David Font, en la seva intervenció i després d'agrair als membres de la comunitat convidar-li a participar a la jornada inaugural, va comentar que la voluntat, l'obertura i la paciència que han tingut els membres de la comunitat ha estat la clau per poder resoldre el problema de la ubicació de la Mesquita dins del municipi sense tenir problemes amb els veïns. L'alcalde va subratllar que la Mesquita ha de ser lloc que ajuda als membres de la comunitat a implicar-se i integrar-se en el teixit social del municipi. L'acte va ser moderat por el senyor Mohamed Lamkgadmi.
L'acte va concloure amb una degustació de te i pastes àrabs en un ambient de festa entre els membres de la comunitat i els convidats.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es