jueves, 3 de octubre de 2013

El PP de Mollet emula García Albiol i reparteix fulletons contra la comunitat musulmana

naciodigital.cat 02/10/2013

Reclama a l'alcalde que prohibeixi que continuïn resant davant l'Ajuntament

Josep Monràs acusa els populars de buscar vots atacant la convivència

Una imatge de desenes de membres de la comunitat musulmana Al Huda de Mollet resant davant l’edifici consistorial, com fan cinc vegades al dia des de fa més de dos mesos, i una pregunta i una resposta en castellà: "L'Ajuntament ha de permetre això a la via pública? Nosaltres creiem que no. I insistirem el que faci falta perquè l'Ajuntament actuï." Això és el que apareix, escrit en castellà, en els fulletons que reparteix aquests dies el PP de la ciutat vallesana, emulant el que en el seu dia va fer l'alcalde de Badalona Xavier García Albiol, en aquell cas amb els gitanos romanesos com a 'protagonistes' del fulletó. Albiol ha acabat als jutjats.
A Mollet, la regidora popular i presidenta del PP al Vallès Oriental, Susana Calvo, no ha anat tant enllà com el seu col·lega badaloní, però dimarts a la tarda va reunir a la premsa davant l'Ajuntament, mentre els musulmans resaven, per denunciar que l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, demostra "passivitat" en el conflicte amb la comunitat musulmana.
Precisament, aquest mateix dimecres els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, amb l'ordre judicial pertinent, han desallotjat la comunitat del local que ocupaven, de la seva propietat. Segons l'equip de govern, el recinte no es pot utilitzar per altres usos que no siguin el comercial i la comunitat, asseguren, pretén traslladar-hi la mesquita que fins ara tenia a només uns metres. De fet, els musulmans de Mollet resen des de fa dos mesos davant l'Ajuntament com a protesta per l'actitud del Consistori amb el seu local.
Sigui com sigui, el PP demana acció, precisament, "tal com ha fet l'alcalde de Badalona en un conflicte similar al nostre". Així, els populars han presentat al Parlament una proposta de resolució demanant que "s'adoptin les mesures necessàries per tal d'evitar les concentracions diàries i reiterades davant l'Ajuntament, ocupant la via pública, on es realitzen les diferents pregàries". També, demanen que es sancionin els promotors de les concentracions. La regidora ha indicat que "el PP es plenament defensor de la llibertat religiosa", però també ha subratllat que "no podem cedir davant del xantatge".
L'alcalde carrega contra el PP
Per la seva banda, Monràs ha explicat aquest dimecres que les oracions davant l'Ajuntament són una mesura de pressió i de "xantatge" i que incompleixen les ordenances municipals, motiu pel qual des del primer moment s'han tramitat les corresponents sancions administratives corresponents per ocupació il·legal de l'espai públic. Monràs ha lamentat profundament actituds com la del PP a Mollet i a Catalunya, als quals ha titllat "d'absolutament irresponsables, perquè l'únic que volen és aconseguir un grapat de vots en contra de la convivència".

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es