miércoles, 27 de marzo de 2013

UCIDAT commemora el dia internacional de la dona

UCIDCAT.INFO Terrassa 22-03-2013 
Divendres passat, dia 22 de març de 2013, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) va commemorar el dia internacional de la dona. L'acte va tenir lloc en el centre cívic Alcalde Morera a la ciutat de Terrassa des de les 18:00h fins a les 20:00h.
 Després de la presentació de l'acte, el president d’UCIDCAT va donar pas a la lectura d'un comunicat en commemoració del dia internacional de la dona, seguit per una intervenció de la senyora Lluïsa Melgares Aguirre, regidora de la convivència, ciutadania i immigració. I presidenta del Consell Municipal del Districte II.
La senyora Lluïsa va felicitar a UCIDCAT per organitzar un acte important com la commemoració del dia internacional de la dona, subratllant que aquest acte entra dins dels actes que es duen a terme des de l'Ajuntament de Terrassa i que té com a objectiu potenciar la igualtat entre homes i dones. La Sra. Lluïsa va afirmar que les dones tenen els mateixos problemes en el nord del món com en el sud, i que cadascun té les seves característiques. La regidora va afirmar en la seva intervenció que les dones d'origen Magribí que viuen a la ciutat de Terrassa són ciutadanes amb tot el dret. La Sra. Lluïsa va finalitzar la seva intervenció fent una crida a tots els veïns de la ciutat de Terrassa a conviure junts apropar-se uns a uns altres per combatre la por a l'altre. Després va prendre la paraula el senyor Mohamed El Ghaidouni, president d’UCIDCAT, que va subratllar que la commemoració del dia internacional de la dona ha de ser una oportunitat per tots nosaltres, homes i dones, per reflexionar i analitzar la situació de la dona respecte a la igualtat de

drets i deures. El Ghaidouni va analitzar les dades publicades per l'institut Català de la dona on va prendre com a exemple les trucades efectuades al centre d'atenció a la dona en situació de violència comentant que és inadmissible acceptar en una societat com la nostra que cada hora hi ha dues dones per Catalunya que denuncien maltractaments. Va finalitzar la seva intervenció subratllant que hem de treballar junts homes i dones per poder combatre la desigualtat de drets entre homes i dones i reduir de forma notable els maltractaments que sofreixen les nostres dones en una societat definida com a oberta lliure i democràtica. Després va presentar a les tres dones seleccionades per ser homenatjades que són: Khadija Sahli; treballadora municipal del Patronat Municipal d’Educació, responsable de l’atenció als mars estrangeres al programa de mediació de l’Oficina Municipal d’Escolarització des de l’any 1999. Candida Rodríguez, del Col•lectiu de Dons de Ca n’Anglada, militant implicada en la taverna de reconeixement dels drets dels dons, també dels dons nouvingudes de la ciutat, per exemple amb la creació del grup de dons Solidaritat, tens nom de Dóna. Laila El Mouden, Vocal de la comunitat islàmica de Catalunya i responsable de la formació de Dons, membre actiu des de la seva arribada a Terrassa l'any 2003. De formació universitària a l'àmbit de física i química. Va començar fent classes a nens a l'any 2003 a la mesquita de Terrassa. Tot seguit , és va incorporar a la comunitat islàmica de Catalunya on és membre de la junta donis del 2007. Implicada en formació de dones nouvingudes, la majoria absoluta magrebines. Li va marcar molt la data del 13 de maig del 2010, quan una de les seves alumnes, Fatna Bourkiba, va ser víctima de la violència de gènere.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es