lunes, 7 de enero de 2013

El paper de les religions en la sensibilització dels ciutadans cap al voluntariat i l’acció social: Novè Congrés Islàmic de Catalunya

UCIDCAT.INFO El Prat de Llobregat 15-12-2012 
En el marc del novè congrés islàmic de Catalunya, va tenir lloc una conferencia amb títol “El paper de les religions en la sensibilització dels ciutadans cap al voluntariat i l’acció social”. La conferencia va ser impartida per el Predicador i Imam Mohamed Tojgani de Brussel•les i moderada per el president de la Comunitat Musulmana de Terrassa, el senyor El Mustapha Ben El Farsi Mezouar, també és representant d’UCIDCAT a Barcelona. Ben El Fassi i desprès de presentar al ponent i agrair als assistents va passar la paraula al Imam Tojgani que va agrair la invitació que va rebre de la junta d’UCIDCAT per participar a aquesta novena edició del congrés islàmic de Catalunya.
El Sr. Tojgani va començar la seva conferència explicant que la naturalitat de la religió islàmica facilita la cooperació solidària i que la cohesió social en el Islam es basa en el treball voluntari de l’acció social. Tojgani va subratllar que Alcorà incita a fomentar el treball de caritat a favor dels més necessitats recordant als assistents que l’acció social en la societat musulmana es considera un dels ritus en la jurisprudència islàmica. Sr. Tojgani va recalcar també que Al•làh en Alcorà crida al seu profeta Muhammad a ser l’exemple en promoure l’acció social i el voluntariat per que sigui un model tots el s fidels. Tojgani ha evocat l’exemple de les pregaries quotidianes i ha explicat que a més de complir-les s’ha de fer actes, que són també quotidianes, que completen els ritus del musulmà i especialment és l’ajuda de caritat als pobres malgrat la situació de la crisi perquè Al•làh en Alcorà ha compromès que entri al paradís els seus fidels que surtin dels seus propis diners ajudes als pobres. Tojgani ha donat exemples de l’època del profeta Muhammad (s.w.s.) i els seus acompanyants destacant el fet de col•laborar en construir mesquites, l’allotjament dels orfes, els vagabunds o ajudar les dones divorciades víctimes de discriminació o exclusió social.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es