domingo, 23 de diciembre de 2012

La Dona Musulmana i el voluntariat: Novè Congrés Islàmic de Catalunya

UCIDCAT.INFO El Prat de Llobregat 15-12-2012 
El matí del segon dia del congrés, dissabte dia 15 de desembre de 2012, ha començat per dos tallers de treball: espai de les dones i espai de les comunitats. Aquests tallers han estat un espais interactius entre els ponents i representants d’entitats associatives i religioses per tal de debatre el tema de l’acció social i analitzar el voluntariat en el treball social. A les 10:00h Sra. Khadija Ktiri, que és professora d’àrab a la ciutat de Santa Coloma, ha donat començament al taller de les dones amb la presentació de les ponents que són: Fatima Zahraa Zeyat, membre de la junta directiva de la C.I. de Catalunya i Srta.
Majda Azougagh, professora i membre de la C.I. de Catalunya. Sra. Khadija, moderant aquest taller ha agraït aquestes ponents per les seves presència al congrés i ha donat la paraula primer a la Sra. Fatima Zahraa Zeyat. Sra. Fatima al agafar la paraula ha dividit la seva intervenció en tres punts:
Tipicitat de l’acció social 
Condicions del sector 
Beneficis associatius i socials Sra. Fatima ha destacat en el conjunt de la seva anàlisi d’aquests punts que el tema de la voluntariat en el treball social és d’una part individual i d’un altre part és col·lectiu, cada part completa l’altre perquè l’individu no pot realitzar al labor d’un grup i el grup tampoc podria arribar a un gran resultat sense la participació de cada individu de la societat, grans o joves, homes o dones. Analitzant ha explicat també que el primer pas en el voluntariat és tenir la fe en un projecte social col·lectiu perquè el treball social mai podria ser de finalitat individual. Al final de la seva intervenció Sra. Fatima ha obert un debat amb els presents sobre com desenvolupar les nostres accions socials i activitats associatives per tal de millorar els beneficis o rendiment d’aquest sector des del punt de vista de les dones com membres i bases del teixit social. A continuació ha agafat la paraula la Srta. Majda Azougagh que, el seu torn, ha començat la seva intervenció amb una projecció tipus PowerPoint que presenta amb detall la seva experiència en l’àmbit social voluntari en el marc de les activitats associatives de la Comunitat Islàmica de Catalunya que te seu a Terrassa. Srta. Majda Azougagh ha acompanyat aquesta presentació amb comentaris personals tot intercanviant opinions amb els presents. Srta. Majda ha explicat les diferents etapes per les quals ha passat la seva experiència en la comunitat tan des de la seva funció de professora com per les seves activitats socials a favor de les famílies i dones immigrades o noves vingudes. La Srta. Majda ha acabat la seva intervenció analitzant els fruits col·lectius de la seva participació en el treball associatiu i ha destacat que les seves classes de castellà i les activitat d’integració a favor de les dones magribines han ajudat moltes dones en aprendre i entendre molts conceptes de la vida quotidiana catalana i les ha ofert unes eines per comunicar i participar en el sector laboral. Srta. Majda ha revelat que esta molt contenta per les seves accions i que el treball associatiu voluntari ara fa part de la seva vida diària.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es