viernes, 16 de noviembre de 2012

La Comunitat Islàmica ACHOURA de Granollers commemora el segon aniversari de l'obertura de la Mesquita ACHOURA de Granollers.

UCIDCAT.INFO Granollers 16-11-2012 
El diumenge, dia 11 de novembre de 2012, a la seu de la Comunitat Islàmica ACHOURA de Granollers, va tenir lloc una jornada de commemoració del segon aniversari de l'obertura de la Mesquita de la comunitat. L'acte es va iniciar a les 18:00h amb la lectura de versicles del sagrat Alcorà recitat pel Imam de la Mesquita, després va tenir lloc una conferència del doctor Issam Habachi, que va agrair als membres de la comunitat per l'organització de l'acte i per convidar-li a participar a aquesta jornada. Habachi en la seva intervenció va parlar de la importància de la Mesquita en la vida col·lectiva de la comunitat musulmana, no solament com a lloc d'oració sinó, com a punt de referència per tots els que necessiten ajuda.
El doctor Habachi va parlar del paper importantíssim que va tenir la Mesquita històricament, des de l'inici de l'Islam amb el profeta Mohammed (SA) fins a l'actualitat. Després va prendre la paraula el president de la Comunitat, el senyor Abdelhadi Sajid, que va agrair als presents la seva assistència, seguidament va realitzar la lectura d'un comunicat que va analitzar la situació i la realitat de la comunitat islàmica subratllant les dificultats i proposant estratègies per al futur. El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el senyor Mohamed El Ghaidouni, va agrair en la seva intervenció als membres de la comunitat i als assistents a la jornada, subratllant la importància que tenen semblants actes perquè la comunitat analitza la seva realitat i dissenya estratègies d'acció per al futur. El Ghaidouni va comentar que el paper de la Mesquita i per tant de la comunitat no solament es limita a la gestió religiosa dels membres de la comunitat, sinó ha de ser la representativitat dels musulmans en el municipi. Una representativitat que ha d'estendre's per normalitzar i visibilizar la pràctica religiosa musulmana al municipi i integrar de forma plena als membres de la comunitat en el teixit social, cultural, econòmic i polític del municipi. La jornada va incloure competicions, Recitació espiritual clausurant l'acte amb una degustació de pastes àrabs, te, etc.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es