miércoles, 17 de octubre de 2012

'Mirades en diàleg' promou el coneixement a través de la diversitat religiosa L'exposició està organitzada pel Consell Interreligiós i amb el suport de la Síndica de Greuges. La mostra inclou plafons dedicats a totes les religions, amb orígens, conviccions, textos fonamentals o pregàries i pràctiques

terrassadigital.cat 17-10-2012 
S’estrena a la Masia Freixa l’exposició Mirades en diàleg, una mostra per donar a conèixer i difondre la pluralitat religiosa i de creences a la ciutat. Organitzada pel Consell Interreligiós i amb el suport de la Síndica de Greuges, la mostra promou el coneixement i el diàleg a través de la diversitat religiosa, aportant elements per a la reflexió i pel respecte als drets bàsics. Segons Lluïsa Melgares, regidora de Drets Civils: "Aquesta forma de fer entendre la religió, cadascú des de la seva perspectiva pròpia, perquè tenir una religió és una cosa molt íntima i hi ha qui creu i qui no creu en religions.
El que és important és ser espiritual, cultivar la part interior de l’individu i, en definitiva, que podem conviure tots en pau.” Per a Isabel Marquès, Síndica Municipal de Greuges: "La comunitat Baha’i em va explicar que volien celebrar aquesta exposició de Mirades en diàleg. Vaig pensar que seria una manera molt adient de fer-ho a la Masia Freixa com a lloc on està l’oficina de la Síndica i així una manera d’obrir i ensenyar a la ciutadania que dins la religió pot haver drets i defensa de les llibertats religioses.” A Mirades en diàleg que visitaran uns 300 alumnes durant aquest mes, hi ha diferents plafons dedicats a cadascuna de les religions, amb els orígens, les conviccions, els textos fonamentals o les pregàries i les pràctiques. També hi ha fotografies, un calendari interreligiós, un manual de rituals o les celebracions de cada creença, entre d’altres informacions. A la inauguració hi ha actuat la comunitat musulmana i l’església evangèlica, que junt amb l’església catòlica i la comunitat baha’i, formen part del Consell que ha impulsat aquesta iniciativa de respecte a les diferents creences.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es