lunes, 24 de septiembre de 2012

Jornada formativa i informativa dirigida als dirigents de les comunitats Islàmiques de les províncies de Tarragona i Lleida

UCIDCAT.INFO Tarragona 24-09-2012 
Dissabte passat, dia 22 de setembre de 2012, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i amb la col·laboració de la Fundació Pluralisme i Convivència (FPC), va organitzar una jornada formativa i informativa dirigida als representants de les comunitats islàmiques de les províncies de Tarragona i Lleida. La jornada va tenir lloc a la seu de la Comunitat Islàmica de Bonavista des de les 10:30h fins a les 13:30h.
La jornada es va iniciar amb la lectura de versicles del sagrat Alcorà, després va prendre la paraula el senyor Said Elmotaki, vicepresident i representant d’UCIDCAT a la província de Tarragona, que va agrair la presència dels representants de les comunitats a aquesta jornada i va presentar el programa. Elmotaki en la seva intervenció va comentar que les comunitats islàmiques han d'assumir la responsabilitat d'atendre als seus membres en aquests temps difícils de crisis i estar amb els més necessitats. Subratllant que la gestió d'un lloc de culte no es limita a l'administratiu sinó, ha d'obrir-se als àmbits social i cultural. El president d’UCIDCAT, el senyor Mohamed El Ghaidouni, i després d'agrair la presència dels representants de les comunitats, la col•laboració de la Fundació Pluralisme i Convivència per a l'organització de la jornada, va analitzar la situació en què es troben la majoria de les comunitats islàmiques de Catalunya, subratllant que, la responsabilitat de la continuïtat del funcionament dels llocs de culte és responsabilitat compartida entre tots els musulmans. Després va prendre la paraula la Sra. Aurora Fernández, tècnica de la Fundació Pluralisme i Convivència, i després d'agrair als representants de les comunitats pel seu interès d'assistir a aquesta jornada, va explicar les finalitats de la FPC, les dificultats pressupostàries que tenen a l'hora de concedir partides a les comunitats i les perspectives del futur. Aurora va comentar que, a causa dels efectes molt negatius de la crisi, el pressupost de la FPC s'ha reduït a més del 50% cosa que es va quedar reflectida a l'hora de publicar la Convocatòria L2-2012. Aurora va finalitzar la sessió explicant detalladament totes les facetes que inclou la redacció i la confecció del projecte L2-2013, responent a les preguntes dels assistents.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es