sábado, 5 de mayo de 2012

Els Musulmans a Espanya i la convivència

UCIDCAT.INFO Terrassa 05-05-02012 
El passat dissabte, dia 28 d'abril de 2012, La Comunitat Musulmana de Terrassa "Mesquita BADR" va organitzar una conferència sobre el tema "Els Musulmans a Espanya i la convivència". El ponent Abdelkader Chait va iniciar la seva intervenció agraint als membres de la comunitat per convidar-li a impartir una conferència en una de les més importants comunitats de Catalunya. La intervenció de Chait va incloure dues parts:
1. la convivència a l'època del profeta Muhammad.
2. LA llibertat religiosa als països europeus com a exemple "Espanya"
El ponent va subratllar que, en la nostra societat plural, hi ha cabuda per a qualsevol ésser humà independentment de la seva ideologia, ètnia o religió.
Ens uneix un únic Déu va afirmar Chait. Tenim a pares en comú, Adán i Eva. El denominador comú que ens uneix a tots és aquella relació de germanor per excel·lència. La idea d'aquesta base de tolerància i convivència universal es pot deduir de l'Alcorà "Homes! Us hem creat d'un home i d'una femella i hem fet de vosaltres pobles i tribus, perquè us conegueu uns a uns altres". En conseqüència, els éssers humans són germans. A partir d'aquí, el bon tracte, la bona relació i la concòrdia entre tots. També La convivència és una doctrina profètica i una necessitat civil del com es ramifiquen assumptes soci-jurídics, va subratllar Chait. El ponent Va concloure la seva intervenció subratllant els principis ètics del diàleg per estendre els llaços entre tots els components de la societat. Perquè podem arribar a una bona convivència i integració, hem de treballar tots pel desenvolupament del país com a ciutadans amb plens drets i deures.

1 comentario:

Anónimo dijo...

muchas gracias por la infoermacian poro no es el jo boscaba

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es