lunes, 6 de febrero de 2012

Barcelona, seu d'una trobada interreligiosa

06/02/12 02:00 - BARCELONA - M.R, elpuntavui.cat
Mohamed Halhoul, actual president del GTER
Barcelona serà la seu, el mes de juny que ve, de la II Trobada Interreligiosa Iberoamericana, que es farà coincidint amb la celebració, a Cadis, de la XXIII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern. Aquesta cimera, que l'any passat es va fer al Paraguai, es farà a la ciutat andalusa en commemoració del bicentenari de la Constitució del 1812, la Pepa.
Com en l'anterior trobada interreligiosa l'organització anirà a càrrec, entre altres, del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), una entitat catalana que agrupa els líders oficials de les principals confessions i que és considerada un puntal del diàleg interreligiós. L'entitat, única a l'Estat i a Iberoamèrica, és presidida actualment pel musulmà Mohamed Halhoul, secretari i portaveu del Consell Islàmic de Catalunya. El vicepresident és el representant jueu Jorge Burdman, de la Comunitat Israelita de Barcelona.

El director del GTER, Joan Hernández Serret, ha confirmat que l'entitat té, des de fa unes setmanes, l'afiliació de la Unitat de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), cosa que fa que en tenir ja la representació del Consell Islàmic de Catalunya el GTER representi tot el ventall dels musulmans que hi ha al país.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es