lunes, 23 de enero de 2012

Torroella atorga el permís d'obres nou de la mesquita

21/01/12 02:00 - TORROELLA DE MONTGRÍ - E. AGULLÓ, elpuntavui.cat
La comunitat islàmica hi adjunta un estudi de trànsit refet i resol totes les deficiències i els canvis exigits pel govern local
Els promotors, satisfets, encara no tenen data per començar els treballs
L'Associació Cultural de Musulmans i Amics de Torroella de Montgrí va signar ahir al matí la llicència d'obres que els permetrà aixecar un centre de culte islàmic al polígon industrial del municipi.

El col·lectiu ha esmenat tots els aspectes que el nou govern local (CiU, L'EST i PP) exigia, i que havien motivat, a l'agost, la revocació del permís concedit per l'anterior executiu d'ERC i UPM pocs dies abans de les eleccions del maig. El més controvertit, relatiu a la fesomia exterior de l'oratori, s'ha resolt amb l'eliminació de nombrosos arcs de ferradura i elements daurats de les façanes. En paral·lel, també han fet reforçar el gruix dels forjats de formigó, perquè siguin prou resistents per suportar el pes del temple ple de persones.
Estudi de trànsit refet
El darrer tràmit, però, han estat els ajustos introduïts en l'estudi de trànsit i mobilitat al voltant de la mesquita, que tindrà capacitat per a 430 persones. En aquest segon expedient per la mesquita s'han projectat 18 places privades d'aparcament dins de la parcel·la, que els promotors consideren que són suficients si s'hi sumen les que hi ha als vials del mateix polígon. Per aquest motiu, alguns dels empresaris del polígon industrial han expressat objeccions a la construcció de la mesquita.
Detalls a banda, l'alcalde, Jordi Cordón, va defensar la setmana passada que el nivell d'exigència en aquesta segona tramitació ha estat superior, i que el volum de documentació dobla el de l'expedient anterior.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es