miércoles, 4 de enero de 2012

RELIGIÓ I MOVIMENT POLÍTIC: PRIMAVERA ÀRAB COM A EXEMPLE: Dr. Jordi Lopez Camps

UCIDCAT.INFO Prat de Llobregat 18-12-2011
El passat diumenge, dia 18 de desembre de 2011 i al marc del vuitè congrés de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) va tenir lloc una taula rodona, on va participar el Dr. Jordi Lopez Camps amb una intervenció sota el títol “RELIGIÓ I MOVIMENT POLÍTIC: PRIMAVERA ÀRAB COM A EXEMPLE”.
El ponent comença amb la pregunta: Quin significat té la primavera àrab? I que podem aprendre de l’experiència?

Els moviments de les revoltes àrabs apareixen a causa d’una dada específica arrel de la humiliació d’un únic ciutadà tunisià que decideix suïcidar-se. El mateix que commou tota la població a reaccionar espontàniament i unir les seves forces per defensar els valors de la democràcia i la justícia social. Al mateix temps lluitar per restablir els drets humans.
A l’occident, s’ha produït un xoc y una alarma entre els dirigents europeus pel que fa al destí d’aquestes protestacions. Però amb l’arriba d’un islamisme obert i democràtic mitjançant les urnes, va calmar les preocupacions dels europeus.
Els manifestants han tingut un paper clau al cridar en veu viva i reivindicar la injustícia que han viscut durant dècades.
El ponent va concloure que la lliçó que s’ha aprés d’aquests esdeveniments es que gràcies a les manifestacions i les revolucions s’han portat a terme unes transformacions directes amb respostes ètiques i morals.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es