miércoles, 25 de enero de 2012

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants exigeix que s’acabin les vulneracions de drets humans als centres d’internament d’estrangers

catalunyareligio.cat
(Càritas) La Plataforma convoca el proper dimarts 24 de gener un acte per presentar el seu posicionament i denunciar la realitat que es viu als CIE d’Espanya a través de l’experiència directa de l’ONG Pueblos Unidos al CIE d’Aluche (Madrid).
L’acte comptarà amb la participació de Cristina Manzanedo, coordinadora de l’Informe Mirada tras la rejas (descarregar en PDF informe complet) de l’ONG Pueblos Unidos sobre el CIE d’Aluche (Madrid). Aquesta entitat ha pogut tenir accés i contacte amb els interns d’un CIE gràcies a la presència estable d’un equip de 8 persones voluntàries que visiten i acompanyen interns. És per això que les dades que han pogut recollir són especialment significatives per conèixer quines són les condicions de vida als centres.

Alguns dels punts destacats que revela l’informe és que de 248 persones que s’han visitat, s’han detectat 173 situacions d’especial vulnerabilitat; en un 60 % dels casos, el temps d’internament supera els 40 dies; i s’han documentat 14 casos d’agressions físiques i altres males pràctiques, com problemes d’higiene i alimentació, tracte vexatori i racista, i restriccions a la comunicació. L’informe també recull 12 testimonis colpidors de persones que estan o han estat internes al centre.
L’acte recollirà també l’experiència de Cristina Fernández, membre de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB, que ha participat en l’elaboració de l’Informe de la xarxa Migreurop sobre 4 centres espanyols, entre ells, el CIE de la Zona Franca de Barcelona.
La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants va ser creada l’any 2005, està formada per una vintena d’entitats cristianes que treballen en l’àmbit de la immigració i reflexionen conjuntament sobre diversos aspectes del fenomen migratori (legals, econòmics, polítics, laborals, educatius, etc.). Un dels temes de treball en els darrers mesos ha estat la situació de les persones que es troben als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).
La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants està formada per Acció Catòlica Obrera (ACO), Càritas de Barcelona, Cintra-Benallar, Con-Vi-Vim, Cristianisme i Justícia, Delegació Diocesana de Pastoral Obrera de Barcelona, Delegació Diocesana de Pastoral Social de Barcelona, Ekumene, Fundació Escola Cristiana, Fundació Migra-Studium, Germandat Obrera d’Acció Catòlica (GOAC-HOAC), Grup de Juristes Roda Ventura, Joventut Obrera Cristiana (JOC), Justícia i Pau, Interculturalitat i Convivència, Parròquia de Santa Maria del Pi, Pastoral amb Immigrants (PAI), Religioses en Barris, Unió de Religiosos de Catalunya (URC), Bayt-al-Thaqafa, Iniciatives Solidàries, Comunitat de Sant Egidi, Comunitats de Vida Cristiana-Catalunya (CVX-C).

1 comentario:

Unknown dijo...

Salutacions, us agafem una foto del vostre blog, que aprofitem per enllaçar.

Una abraçada i a veure si podem mantenir el contacte :-)

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es