jueves, 19 de enero de 2012

La benvinguda de l’any a les presons

catalunyareligio.cat
(GTER) En commemoració del dia Internacional per la Pau, des de fa set anys, catòlics, protestants, musulmans, jueus i ortodoxos duen a terme conjuntament un conjunt d’accions amb i pels interns per tal d’afavorir la cohesió, la reflexió i l’estímul personal i grupal. Són les religions presents en els centres penitenciaris amb el suport i el vist-i-plau del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i que configuren Grup de Treball Estable de Religions (GTER).
L’objectiu d’aquesta participació conjunta és potenciar la insuficient relació entre els interns de les diferents religions presents als centre penitenciaris, amb la participació, en aquests actes, dels religiosos, educadors, voluntaris i funcionaris.

La darrera trobada es va celebrar el 31 de desembre al centre penitenciari de joves. En el transcurs de l’acte, com a gest simbòlic, es va plantar una olivera, de deu anys d’antiguitat, donada pel GTER, com a símbol d’humanitat i portadora d’esperança i de pau per tota la humanitat. En la preparació de l’acte, també van participar diferents interns del taller de jardineria i de ceràmica per tal de preparar l’espai adient per la rebuda i l'adquisició d’aquest nou arbre.

L’acte va acabar amb un moment de reflexió de l’any viscut i com a planter de bons propòsits per l’any següent. L’olivera que resta en un lloc visible és un memorial que evidencia la importància de la tasca i del voluntariat de les religions en els centres penitenciaris i recorda que el treball setmanal d’atenció espiritual i social del presos és llum d’esperança i de transformació per una societat més plena i més humana.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es