lunes, 2 de enero de 2012

ISLAM I LA CULTURA DE LA COMUNICACIÓ I EL DIÀLEG: Vuitè Congrés UCIDCAT2011

UCIDCAT.INFO Prat de Llobregat 17-12-2011
El passat dissabte dia 17 de desembre de 2011 i la marc del vuitè congrés de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, va tenir lloc una conferencia sota el títol “Islam i La cultura de la comunicació i el diàleg” a càrrec del professor Abdelkarim Daoudia de Bèlgica.
El conferenciant comença la seva intervenció felicitant UCIDCAT per l'organització del seu vuitè congrés i, es disculpa als presents per procedir al canvi del títol de la conferència pel següent: les claus de la comunicació amb l'altre i les seves limitacions. Va dividir la seva conferència en dues parts:
1. les claus de la comunicació per la convivència.
2. els impediments que dificulten aquesta comunicació.

El ponent va subratllar que, en la nostra societat plural, hi ha cabuda per a qualsevol ésser humà sigui com sigui la seva ideologia, ètnia o religió, etc. Ens uneix un únic Déu. Tenim a pares en comú, Adán i Eva. El denominador comú que ens uneix a tots és aquella relació de germanor per excel•lència. La idea d'aquesta base de tolerància i convivència universal es pot deduir de l'Alcorà “Homes! Us hem creat d'un home i d'una femella i hem fet de vosaltres pobles i tribus, perquè us conegueu uns a uns altres.” Cap. 49 - Les habitacions privades (Al huyurat), aleya: 13.
En conseqüència, els éssers humans són germans. A partir d'aquí, el bon tracte, la bona relació i la concòrdia entre tots.
Va concloure subratllant els principis ètics del diàleg per estendre els llaços entre tots els components de la societat.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es