jueves, 1 de diciembre de 2011

La Paeria dóna el vistiplau inicial a la nova mesquita, amb capacitat per a 583 fidels

segre.com
Camps assenyala que a primera vista compleix els requisits tècnics, tot i que encara han d'analitzar a fons l'avantprojecte.
La comunitat islàmica Aloumma preveu construir al polígon del Segre, si la Paeria finalment li adjudica el solar del carrer Baró i Travé, una mesquita de 1.370 metres quadrats de superfície útil repartits en planta baixa i primer pis, amb una torre a tall de minaret de 14,65 metres d'alçada. Així consta en l'avantprojecte adjuntat al sobre B de documentació tècnica que la mesa de contractació va examinar ahir. A la planta baixa està previst ubicar-hi el vestíbul i un aparcament per a 38 vehicles (quatre són exteriors) i a la primera, una sala de culte de 460 metres quadrats, una sala polivalent per a reunions internes de l'associació i una sala d'ablucions on els musulmans es podran rentar abans de resar, com mana l'islam.

El temple tindrà un aspecte auster, serà construït amb blocs prefabricats de formigó i disposarà d'un aïllament sonor superior a l'exigit. A més, tindrà un ascensor adaptat. La capacitat total de la mesquita serà de 583 persones i el pressupost d'execució material, 907.486 euros. Com a mode de finançament, apunten els donatius dels fidels, un empresari de Kuwait, fundacions i la Comunitat Islàmica d'Espanya.
La primera tinent d'alcalde, Marta Camps, va assenyalar que a primera vista Aloumma compleix els requisits exigits en la documentació tècnica (ja va passar la primera selecció administrativa), tot i que va precisar que encara han d'examinar-los en profunditat els serveis tècnics. En tot cas, Camps va afirmar que la informació aportada a l'avantprojecte (volumetria, plànols i distàncies, per exemple) és correcta, així com la memòria de la trajectòria, activitats i implicació de l'entitat. Si els serveis tècnics determinen que la proposta d'Aloumma s'ajusta al concurs, "adjudicarem el terreny, establirem les fiances i tindran quatre mesos per demanar la llicència i un any per començar les obres".
A més, va destacar que l'entitat podria instal·lar-hi de manera provisional una carpa, en lloc de construir l'edifici, sempre que compleixi condicionants ambientals i de seguretat.
Per la seua part, tant la regidora de CiU Bea Obis com el del Partit Popular Joan Vilella van coincidir que "el polígon no és el lloc idoni" per al temple. Obis va assenyalar que "el plec de condicions no estableix ni terminis ni garantia econòmica" i Vilella va destacar que no té capacitat per als "dos mil musulmans" que resen a l'estiu i va recordar que "el terreny està sotmès a un contenciós i que els empresaris i la mateixa comunitat musulmana" tampoc el veuen idoni.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es