miércoles, 7 de diciembre de 2011

La Comunitat Islàmica de Sant Joan Despí celebra el seu quinzè aniversari

UCIDCAT.INFO Sant Joan Despí 07-12-2011
Divendres passat, dia 02 de desembre de 2011, la comunitat islàmica de Sant Joan Despí va celebrar el seu quinzè aniversari al centre cívic de les planes, ubicat al carrer Jhon F. kennedy nº4, des de les 20:00 h fins les 22:00.
La celebració es va iniciar amb la lectura de versicles del sagrat Alcorà recitats pel Imam de la mesquita, després va prendre la paraula el senyor Mohammad Akortal, president de la comunitat, que, després d'agrair als assistents, va explicar un relat històric de la comunitat durant els quinze anys de la seva vida, les dificultats que va tenir la comunitat, les diferents etapes recorregudes per la comunitat fins avui i sobretot la voluntat tant dels representants de la comunitat com els de l'ajuntament per superar junts tots els problemes que va trobar la comunitat durant aquest temps. Akortal va finalitzar la seva intervenció agraint al senyor Antoni Guerra Rojas; President de l'Àrea de Serveis d'Atenció a la Persona, regidor de Seguretat, Policia Local i Protecció Civil i Regidor de Polítiques de Nova Ciutadania. Eena Embuena García; Regidora d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat. Maria Eugenia Sáchez Flors; Regidora de Cooperació i Antonio Gomes, president de l'associació de veïns de les Planes.

Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), en la seva intervenció i després d'agrair tant als membres de la comunitat com als representants de l'Ajuntament, va afirmar que la situació que gaudeix avui la comunitat musulmana de Sant Joan Despí és resultat d'un procés de treball de col•laboració entre la comunitat, l'ajuntament i el teixit associatiu del municipi.
Va comentar també les dificultats que es posen davant d'una gestió d'un àmbit com la pràctica religiosa quan aquest ocupa l'esfera pública. El Ghaidouni va afirmar que no és possible entendre el que està passant avui dia, respecte a la gestió del fet religiós, sense llegir i entendre el context històric, cultural, religiosa i polític que va dur a terme la llei orgànica de llibertat religiosa (LOLR)de 1980.
Després va prendre la paraula el senyor Jordi Lopez Camps, Exdirector de la direcció general d'afers religiosos de la Generalitat de Catalunya, que va detallar una intervenció a base de la conferència marc de la jornada titulada "la gestió de la pràctica religiosa i l'esfera pública : els límits de la llibertat religiosa ", Jordi va començar la seva intervenció analitzant des d'un viatge al Marroc el concepte de la pràctica religiosa, el manifest dels símbols religiosos i el concepte de l'esfera pública. Jordi va analitzar també l'evolució de la societat espanyola respecte al concepte de la pràctica religiosa i la percepció de la llibertat religiosa.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Poden llegir la meva aportació al meu bloc http://santjoandespi.wordpress.com/2011/12/19/15anysde-comunitat-islamica/

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es