lunes, 7 de noviembre de 2011

Milers de musulmans celebren la Festa de l´Anyell a Manresa

G. ALEMÁN | MANRESA, regio7.cat
G. ALEMÁN | MANRESA La comunitat islàmica de Manresa va commemorar ahir la festa de l'anyell, una celebració en què els fidels han de sacrificar un cap de bestiar i compartir-lo amb els més pobres i els seus familiars.
La festa es va iniciar pels volts de les 8 amb una oració i, seguidament, l'imam va pronunciar una pregària que es va perllongar fins a 2/4 de 10. Els membres de la mesquita Al Faith van dur a terme la celebració a les seves instal·lacions, i els de la del carrer Sèquia ho van fer al pavelló del Vell Congost.

Aquesta celebració és una tradició en honor del sacrifici que va voler fer el profeta Abraham del seu fill Ismael, moment en què Al·là li va enviar un be perquè el sacrifiqués en comptes del seu descendent. Té com a finalitat deslliurar els fidels dels seus pecats. Així, després del culte d'ahir, els fidels tenen un marge de tres dies per dur a terme el sacrifici, en la mesura que les seves possibilitats econòmiques els ho permetin. D'acord amb la normativa sanitària catalana, el sacrifici s'ha de fer en un escorxador. Després els fidels han de compartir l'anyell amb els més pobres i amb els seus familiars.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es