domingo, 23 de octubre de 2011

UCIDCAT parla d’un Islam Català

UCIDCAT.INFO El Masnou 22-10-2011
La Comunitat Islàmica de El Masnou i amb la col•laboració de la Unió de Comunitat Islàmiques de Catalunya van organitzar una trobada oberta amb el secretari d’immigració de CDC. La trobada va tenir lloc ahir dissabte, dia 22 d’octubre de 2011 a la sala d’actes de l’ajuntament de El Masnou ubicada al carrer Torrent Can Gayo numero 19, des de les 20:00h fins a les 22:00h.
A la trobada van assistit regidors de l’ajuntament de El Masnou, el president de joventut de CDC i Treballadors social del municipi.

La conferencia va ser moderada per Taoufik Cheddadi, Vicesecretari d’UCIDCAT i Imam de la Mesquita de Mataró.
Després de la presentació dels ponents feta per Cheddadi, va prendre la paraula el senyor Mohamed El Ghaidouni, president d’UCIDCAT, qui va agrair a la Comunitat Islàmica de El Masnou de l’esforç fet per deure a terme aquesta trobada. El Ghaidouni va analitzar la situació de la comunitat musulmana a Catalunya, parlant de les dificultats encontrades a l’hora d’aplicar el conveni 26/1992, de 10 de novembre firmat per l’estat espanyol i la comissió Islàmica d’Espanya (CIE). El president d’UCIDCAT va dir que la comunitat musulmana de Catalunya ha d’implicar-se al teixit social, cultural, econòmic i polític del país, i l’Islam, comenta El Ghaidouni, ha de jugar un paper important en aquesta implicació. Per això, “els musulmans Catalans han d’optar per un islam obert, modern i integrador. Un islam projectat a un espai i a un temps d’hora tenint en compte la realitat social, cultural i històrica de Catalunya”, va dir El Ghaidouni.
L'Àngel Colom, i després d’agrair als organitzadors de la jornada, va explicar que tots tenim els mateixos drets, els mateixos deures i les mateixes oportunitats. 'La religió musulmana pot ser un factor d'integració, hi ha algunes Mesquites a Catalunya que tenen tallers, cursos i activitats perquè la gent es formi, aprengui català, conegui l'entorn'.

Va animar als nous catalans a aprendre la llengua pròpia del país perquè és la llengua comuna amb la que ens hem d'entendre tots, i una eina per poder garantir la igualtat d'oportunitats. Va afirmar que les identitats es poden compartir.
Sobre la religió va afirmar que no s'hauria d'ensenyar a l'escola 'ni l'islam ni la religió catòlica; no podem separar els nens. Les escoles han d'unir hi han d'ensenyar una base històrica i de valors de totes les religions. La fe cadascú l'ha de viure en privat'. Colom sí que va defensar que es pugui ensenyar l'àrab, així com d'altres llengües importants al món, a les escoles. 'Són llengües massa importants com perquè els vostres fills les oblidin i com perquè els fills dels catalans de sempre no tinguin oportunitat d'aprendre-la. Catalunya ha de fer una inversió en competitivitat'.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es