sábado, 22 de octubre de 2011

Segona jornada de portes obertes organitzada per la Comunitat Islàmica de Roquetes (Tarragona)

UCIDCAT.INFO Roquetes 22-10-2011
Ahir divendres dia 21 d’octubre de 2011, la Comunitat Islàmica de Roquetes (Tarragona) va organitzar la segona jornada de portes obertes a la seu de la comunitat des de les 17:15h fins a les 19:00h.
La jornada es va iniciar amb la lectura de versicles del sagrat Alcorà, recitat per l’imam de la Mesquita. Després va prendre la paraula el secretari de la comunitat qui va agrair la presencia del regidor de cultura de l’ajuntament de Roquetes, el senyor Francesc Olle, acompanyat de quatre regidors mes. Va agrair també la presencia d’un representant de Mossos d’esquadra, el responsable del programa de normalització lingüística i fins i tots a les veïnes a veïns del municipi. El secretari de la comunitat en la seva intervenció va comentar que el objectiu d’aquesta jornada es donar a conèixer les instal•lacions que té la seu de la comunitat i els diferents activitats que desenvolupi la comunitat durant tot l’any.
El regidor de cultura, el senyor Francesc Olle, en la seva intervenció i després d’agrair a la comunitat i al president d’UCIDCAT, va comentar que l’ajuntament de Roquetes posa tot els cervell que té a disposició de la comunitat per poder deure a terme les activitats que desenvolupi. Va parlar també de l’historia d’immigració d’origen Marroquina al municipi de Roquetes i la importància d’aquesta població i la seva aportació i implicació al desenvolupament del municipi.
El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, el senyor Mohamed El Ghaidouni El Mourabet, en la seva intervenció, i després d’agrair a la comunitat i els representants de l’ajuntament, va parlar del paper de la comunitat que ha de desenvolupar al municipi per donar suport a tots els membres de la comunitat per una bona implicació en el teixit social, cultural i econòmic del municipi. El Ghaidouni, va parlar també de la llei orgànica de llibertat religiosa dintre del marc de la constitució espanyola del 1978. El Ghaidouni va finalitzar la seva intervenció, parlant del model de laïcitat català publicat el 11 de maig del 2010, explicant els tres principis que ho caracteritzin.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es