viernes, 14 de octubre de 2011

La comunitat islàmica de Guissona inaugura la mesquita oberta al juliol

segre.com, 14-10-2011, X. S.
Comunitat religiosa amb 683 fidels, la tercera més nombrosa del municipi
guissona La comunitat musulmana de Guissona, amb 683 fidels, té ja la seua primera mesquita. Si bé les instal·lacions ja van entrar en funcionament el passat mes de juliol després de la festa romana, dissabte que ve seran inaugurades per l'alcalde, Xavier Casoliva. Es tracta de la primera seu del col·lectiu musulmà a la localitat després que, fa una dècada, iniciessin els tràmits per obrir un petit oratori al carrer Raval Bisbal, al costat de l'Ateneu. Finalment, han llogat una nau de gairebé 400 metres quadrats al carrer Bonaigua, número 20, del polígon industrial de la carretera de Tàrrega, on de moment han habilitat la meitat de l'espai. Són dos sales, una que està dedicada a recepció i serveis i una altra destinada a l'oració.
Segons el portaveu de la comunitat islàmica, Mimoum Marchuh, la nova seu té capacitat per a 100 persones. Explica que estan oberts "a tots els col·lectius de musulmans". No obstant, admet que només una petita part d'aquests hi van a resar. També des del passat mes de juliol un imam, Hakim, procedent de Cervera, és present en les oracions, cinc vegades al dia, i en les celebracions. Entre els objectius del col·lectiu també hi ha poder fer classes d'àrab, "ja que els nostres nens estan perdent el nostre idioma; només parlen català i castellà", explica el portaveu.
Mimoum Marchuh viu a Guissona des de fa setze anys i a Catalunya des de fa vint-i-cinc. "Vaig arribar a aquest país amb 19 anys", recorda. La localitat de la Segarra és un exemple de bona harmonia entre els 49 col·lectius d'immigrants existents. "Tant als col·legis com a la població es conviu amb plena normalitat entre els veïns." També els membres de la comunitat cristiana ortodoxa celebren la seua homilia cada quinze dies a la parròquia local. La comunitat musulmana és la tercera a Guissona en nombre de veïns, després dels catòlics i els ortodoxos. A la Segarra, hi ha una altra mesquita a Cervera.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es