martes, 27 de septiembre de 2011

Xerrada d'Àngel Colom a la mesquita Al Ansar, a Mataró

UCIDCAT.INFO Mataró
El passat dissabte dia 24 de setembre de 2011, el Secretari d'Immigració de CDC va fer una xerrada a la Mesquita Al Ansar, al barri de Rocafonda de Mataró, davant de més de 200 membres de la Comunitat Islàmica de Mataró sobre la Llei de Centres de Culte, l'ensenyament de l'islam a l'escola i els drets i deures que implica l'islam a Catalunya. A la trobada, Colom va ser presentat per l'islamòleg Taoufik Cheddadi el Harrak portaveu de la comunitat.
El discurs de Colom, tal i com és habitual, va començar parlant de la llengua catalana i la importància que els nous catalans l'aprenguin “perquè és la llengua pròpia d'aquest país que avui ja és vostre, perquè és una llengua que estimem i no hi renunciarem mai, al contrari, la promourem perquè sigui la llengua d'ús social preferent a Catalunya”.

Colom també va explicar i fer una defensa de la reforma de la Llei de Cultes. Va dir que la llei actual aprovada el 2009 és una bona llei, però ara se’n farà una petita reforma per a fer-la menys intervencionista i garantir la autonomia municipal. “El Govern del president Mas no és un govern intervencionista, creiem amb les persones i en l'autonomia municipal. El Govern no pot obligar per igual als ajuntaments a reservar sòl per una activitat, la religiosa, en aquest cas, que potser no es necessita i, en canvi, ha d'acompanyar els municipis on hi ha aquestes necessitats perquè s'arribi a bon port. Els qui més coneixen les necessitats de cada municipi són els mateixos Ajuntaments, per tant, confiem amb el seu criteri i autonomia. La reforma de la Llei de Centres de Culte manté el nucli central de la llei: garantir l'aplicació real i efectiva del dret de les confessions religioses a Catalunya, i, entre elles, l'islam, a establir centres de culte on hi ha creients d'aquestes confessions que ho precisen”.
Sobre la petició d'ensenyament de l'islam a l'escola pública o concertada, Colom a títol individual es va mostrar contrari a que s'ensenyi qualsevol religió “en tant que vivència de la fe”, a l'escola pública o concertada; en canvi creu que s'hauria d'estudiar una base històrica de totes les religions, sobretot les que hi ha a Catalunya. “Les religions de vegades separen, l'escola ha de sumar i sobretot ha de ser neutral pel que fa a les creences de cadascú. Sí que crec que és positiu ensenyar a tots els nens i nenes junts una base històrica i cultural de les diferents religions. Això ens enriqueix i no ens separa”.
Hi va haver moltes altres preguntes i aportacions durant el debat: els problemes greus per a famílies de la comunitat musulmana de Rocafonda que han provocat els canvis sobtats en el PIRMI, aquest estiu, la necessitat que el Govern prioritzi la recuperació econòmica i hi hagi més feina, el no poder, de vegades, escollir una escola pels fills a prop de casa, el desconeixement per part dels nous catalans del marc legal a Catalunya, l'Estatut,...Colom va agafar dos compromisos concrets:
1. pel que fa a la gestió del PIRMI, sol•licitar al Departament de Benestar Social i Família que el delegat territorial al Maresme vingui a la mesquita de Rocafonda, un dia, escolti les queixes i informi detalladament d'aquesta prestació.
2. A petició d'alguns dels assistents, a preparar un curs d'història recent de Catalunya, de la legislació actual (Estatut, sentències que el retallen, política lingüística,...) i sobre l'inici de la Transició nacional catalana que va anunciar el president Artur Mas el passat dia 11 de setembre.
Van acompanyar Colom en aquesta visita a la mesquita Al Ansar, el sotssecretari d'Immigració de CDC, Èric Bertran, el president de Convergència de Mataró, Marc Marín, el director de l'Espai Latino a Badalona, Rodrigo Roco, i un altre membre de l'executiva mataronina convergent, Joaquim Montserrat.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es