viernes, 9 de septiembre de 2011

Reunió entre la Comunitat Islàmica de Manresa i la Primera Tinent de l´alcalde de Manresa

UCIDCAT.INFO Manresa 09-09-2011
La Comunitat Islàmica de Manresa “Mosâab Ibn Omaïr” ha celebrat aquest divendres 9 de setembre, de 9.00 fins les 10. 30 h., una reunió amb la senyora M. Mercè Rosich Vilaró, Primera Tinent de l´alcalde i Regidora de Sanitat, Serveis Socials, Acollida i Cooperació a l´Ajuntament de Manresa. A la reunió han assistit el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el Sr. Mohamed El Ghaidouni El Morabet, el president de la Comunitat islàmica de Manresa, el Sr. Ahmed Akhazzan, el Secretari de la mateixa entitat, el Sr. Abdelmalek Bensar i altres membres de la Comunitat Islàmica de Manresa.
Al inici, el representant de la C. I. de Manresa ha fet un anàlisi de la realitat de la comunitat islàmica establerta a Manresa que supera els set mil ciutadans de confessió musulmana, un realitat que requereix un seguiment continu entre els responsables locals i les entitats religioses de Manresa i la seva comarca partint d´una aproximació de ciutadania i no des del punt de vista immigratori o “nouvingut” perquè la majoria dels membres de la comunitat es consideren, tant ells com els seus fills/es, ciutadans amb plens drets i deures, a més a més es consideren musulmans, catalans i europeus. És el repte que s´ha de treballar en plena coordinació i col•laboració amb totes les institucions competents amb l´objectiu de normalitzar el fet religiós musulmà com un element cultural afegit i constructiu a la societat on estem vivent.

També s´ha fet referencia a alguns problemes i dificultats de la comunitat i les futures línies d´actuació, especialment la seva plena disponibilitat per implicar-se en el teixit social de la ciutat sense excepció i amb la convicció de treballar junts per consolidar una ciutat cohesionada, intercultural, cívica i respectuosa amb els valors universals de democràcia, de respecte i de llibertat.
La Sra. Rosich ha agraït la Comunitat Islàmica de Manresa la iniciativa d´obrir un diàleg amb les noves autoritats locals, ha explicat als membres les polítiques locals en temes tant importants com es el fet de les minories religioses, el fenomen immigratori i fins i tot l’àmbit esportiu i finalment s´ha mostrat oberta al diàleg i la col•laboració entre l´ajuntament de Manresa i les Comunitats musulmanes de Manresa i altres minories religioses.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es