jueves, 8 de septiembre de 2011

La comunitat evangèlica denuncia l´Ajuntament de Salt per impedir-li obrir un temple

diaridegirona.cat
Han presentat un recurs al TSJC en el qual demanen que es retiri la moràtoria que suspèn la concessió de permisos per construir centres de culte.
SALT | DDG El Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) va presentarar ahir un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'Ajuntament de Salt per suspendre la concessió de llicències per obrir llocs de culte al polígon industrial de Torre Mirona. El Consell Evangèlic ha decidit presentar aquest recurs després que el consistori no hagi donat resposta a la petició que va realitzar sol·licitant que suspengués aquest veto.

L'agost passat, el ple de l'Ajuntament va aprovar, amb els vots de CiU, PP i els dos regidors que han abandonat PxC, la decisió de suspendre durant un any la concessió de llicències pels centres de culte a Torre Mirona, la zona reservada per a això al municipi. Només podrien les entitats musulmanes Al Hilal i Magrebins per la Pau, que ja van obtenir el març un certificat de compatibilitat urbanística amb una vigència de sis mesos, pel que tenen fins a finals del mes de setembre per presentar el seu projecte. L'església evangèlica Holy Ghost Fellowship Ministeri Internacional, establerta a Girona, tenia la pretensió d'obrir un temple a Salt.
En el recurs, en què es demana que es retiri la moratòria, el CEC al·lega que la resolució de Salt "suposa una clara i evident vulneració del dret fonamental de les persones, concretament el dret a la llibertat religiosa, previst en la Constitució". Al·lega, a més, que no és raó suficient per limitar l'obertura de nous temples al polígon del municipi que s'hi intenti generar activitat econòmica.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es