viernes, 19 de agosto de 2011

Primavera democràtica en el món àrab: causes, resultats i perspectives del futur.

UCIDCAT.INFO Montornés del Valles 19-08-2011
El dijous dia 18 d'agost de 2011, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i amb la col•laboració de la Comunitat Islàmica de Montornès del Vallès van organitzar una conferència sota el títol "La primavera democràtica en el món àrab: causes, resultats i perspectives del futur ".
La conferència va tenir lloc a la seu de la comunitat islàmica de Montornès entre les 18:00h i les 20:00h.

El ponent, el professor M'Mhammed Talabi procedent del Marroc, va iniciar la seva conferència afirmant que "L'aixecament de Tunísia, Egipte, Líbia, Síria, ... no és sinó el resultat natural del fracàs del model de la globalització i l'estancament que afecta tot el món. En efecte, tan aviat com l'economia s'obre al capital estranger i l'economia local i els serveis es donen a les forces del mercat, el paper de l'Estat queda automàticament minat i només roman per protegir el propi model. En conseqüència, ja sigui en països àrabs o en altres parts del món en desenvolupament, això dóna lloc a una contradicció entre els interessos del poble i la classe creada per protegir el capital estranger. "
Afegeix Talabi que: els models de governació en el món àrab es va basar en el caràcter autoritari del règim que governava cada país. No obstant això, el resultat, com a tot arreu, va ser una població empobrida i marginada, tant econòmica com políticament, i una classe governant d'un Estat policial cada vegada més enriquida, negligent respecte al benestar de la població local i severament repressora de qualsevol dissidència en nom de les forces del mercat. Però en la nostra era moderna la societat no és una organització que es pugui reprimir indefinidament ni una ideologia que es pugui prohibir, sinó més aviat un ésser vivent. Ningú pot controlar-excepte ella mateixa.
Al llarg de la seva anàlisi, Talabi va parlar de la relació històrica que hi ha ens el món àrab i occident, i el paper que va jugar i està jugant alguns països per l'èxit de les revoltes que va tenir els països àrabs sobre tot el suport donat als rebels a Líbia, a Tunísia, a Egipte i ara a Seria.
Comenta Talabi que la primavera democràtica en el món àrab és un model nou en la història de la humanitat per reclamar els drets universals com la llibertat, la democràcia, la igualtat, la justícia, etc.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es