jueves, 25 de agosto de 2011

El Consell Evangèlic amenaça en demandar a l'Ajuntament de Salt

Dij, 25/08/2011, catalunyareligio.cat
(David Casals/CR) El Consell Evangèlic de Catalunya ha demanat a l'Ajuntament de Salt que faci marxa enrere en la moratòria de construcció de nous llocs de culte aprovada aquest dimarts pel ple municipal i ha indicat que, si no ho fa, portarà al consistori davant dels tribunals per demandar judicialment l’Ajuntament de Salt per vulneració dels dret fonamentals dels ciutadans, concretament del dret a la llibertat religiosa que garanteix la Constitució Espanyola.
Ho ha comunicat l'advocat Pau Simarro, assessor jurídic del Consell Evangèlic, que en un escrit que ha remès al consistori, i que recull Catalunya Religió, assegura que l'acord municipal que ha aprobat el ple "és Constrari a la Constitució, a la Llei Orgànica de Llibertat Religiosa i a les Lleis ordinàries que regulen els drets dels ciutadans a implantar llocs de culte".

Concretament, l'Ajuntament de Salt, comandat pel democristià Jaume Torramadé, ha aprovat una moratòria d'un any i que impedirá la construcció de dos centres de culte que estaven sobre la taula en un polígon industrial del municipi: un oratori musulmà i una església evangèlica pentecostal.
Simarro recorda que fa anys, l'Ajuntament ja va "limitar extremadament les condicions d'obertura de centres de culte dins del casc urbà, i ara també ho nega al polígon industrial de Toremirona".
El debat està sobre la taula, i el mateix alcalde ve defensant durant els darrers dies el límit legal als llocs de culte. Indica que en total, en el municipi les religions minoritàries tenen set llocs de culte, als que s'ha de sumar els tres catòlics i els dos que ara es volien posar en marxa: l'església pentecostal i l'oratori islàmic.
En declaracions aquest dijous a l'emissora Rac1, Torremadé ha indicat que no pot ser que la majoria d'inmigrants que viuen a Salt no treballin en el municipi i que aquest sigui qui hagi de posar "els serveios i la religió".
"Mentre sigui alcalde no hi haurà crides a l'oració a Salt", costum extesa en el món musulmà i que es fa des dels minarets dels seus centres de culte, ha assegurat Torremadé, qui ha assegurat que en el seu municipi hi ha imams musulmans que "no practiquen la integració, sinó la segregació".
"Els oratoris també generen molt conflicte veïnal", ha assegurat l'alcalde, que ha assegurat que Catalunya és un "país molt acollidor però de vegades es passa d'acollidor".
En diverses declaracions que ha fet als mitjans de comunicació, Torramadé ha utilitzat la paraula 'evangelistes' per referir-se als evangèlics. Es tracta d'un error malauradament massa habitual entre càrrecs públics i mitjans de comunicació, ja que els evangelistes són els autors dels Evangelis (Mateu, Marc, Lluc i Joan), i no els creients de les esglésies que es consideren hereves de la Reforma del segle XVI iniciada per Martí Luter.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es