lunes, 6 de junio de 2011

El paper de la Mesquita en l'orientació i la integració de la comunitat musulmana


UCIDCAT.INFO Berga 06-06-2011
El passat divendres, dia 03 de juny de 2011, el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT); Mohamed El Ghaidouni acompanyat de Hassan El Ars tresorer d’UCIDCAT i el professor i Imam Mohammad Samadi visitant del Marroc, van visitar a la nova seu de la Comunitat Islàmica de Berga recent constituïda.
Durant aquesta visita els representants d'aquesta comunitat es van reunir amb els representants d’UCIDCAT i els van explicar la situació en què es troba la comunitat, les futures activitats plantejades per la junta, la relació amb els veïns i els representants de l'administració local, etc.

A les 21:30h i després d'una presentació de la comunitat realitzada pel president de la Comunitat de Berga el senyor Abderrazak Abakuy, que va agrair el suport que rep la comunitat de part d’UCIDCAT. Mohamed El Ghaidouni es va dirigir als membres de la Comunitat felicitant l'esforç realitzat per poder dur a terme aquest projecte, sobretot en temps de crisi. El Ghaidouni va insistir que l'objectiu de la comunitat no ha de ser la Mesquita en si, sinó l'objectiu de la comunitat ha de ser el treball que cal desenvolupar dins de la Mesquita i fora per aconseguir una normalització positiva de la pràctica religiosa, i una participació activa de la comunitat musulmana en el desenvolupament de la societat d'acollida.
El professor i Imam Mohamed Samadi, va impartir una conferència sota el títol "El paper de la Mesquita en l'orientació i la integració de la comunitat musulmana", Samadi en la seva intervenció va analitzar històricament el paper que va jugar la Mesquita en la vida dels creients musulmans , un paper que ha de recuperar la comunitat musulmana, va subratllar Samadi.
Samadi va comentar que la comunitat ha de donar vida a la Mesquita, comentant que, no cal limitar la Mesquita en actes de pregària, sinó cal transformar en un lloc de trobada entre els ciutadans musulmans i no musulmans, en un lloc on la ciutadania pugui conèixer l'Islam i els musulmans, en un lloc d'aprenentatge d'àrab, d’islam i de cultura islàmica, en un lloc de pau, de convivència, de germanor, i de predicació.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es